САЩ и талибаните възобновяват днес в Катар преговорите помежду си

...
САЩ и талибаните възобновяват днес в Катар преговорите помежду си
Коментари Харесай

САЩ и талибаните възобновяват преговорите в Катар

Съединени американски щати и талибаните възобновяват през днешния ден в Катар договарянията между тях за преустановяване на 18-годишната война в Афганистан - броени часове след завършила среща сред афганистанска делегация и представители на талибаните, на която и двете страни приканиха за завършек на цивилните жертви, съобщи Ройтерс.

Според анонимни източници на Ройтерс Съединени американски щати и талибаните се доближават към договорка, която се чака да се опре върху заричане от Съединени американски щати да изтеглят войските си в подмяна на заричане на талибаните да не разрешат Афганистан да бъде употребен като база на тероризма.

Макар че сходно съглашение може да разреши на Съединени американски щати да излязат от най-дългата водена от тях война, допустимо е то да не докара до мир сред държавното управление в Кабул, подкрепяно от Съединени американски щати, и екстремистите.

Талибаните отхвърлиха да договарят с афганистанското държавно управление, което съгласно тях е марионетка на Съединени американски щати, само че техни представители се срещнаха с делегация от 60 представители на афганистанското гражданско общество в Катар. Срещата продължи два дни, като късно нощес двете страни обявиха, че са решени да почитат и пазят достолепието на афганистанския народ, живота и собствеността на хората. В взаимна декларация те дадоха обещание да сведат до нула цивилните жертви.

Обещанията бяха дадени ден след офанзива на талибаните с кола бомба в афганистанския град Газни, при която починаха 14 души и бяха ранени повече от 100, в това число деца в учебно заведение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР