САЩ и талибаните подписаха споразумението в Доха. Според него САЩ

...
САЩ и талибаните подписаха споразумението в Доха. Според него САЩ
Коментари Харесай

САЩ и талибаните подписаха споразумение за мир в Доха

 Съединени американски щати и талибаните подписаха съглашението в Доха. Според него Съединени американски щати ще стартират неотложно изтеглянето на войските си от Афганистан.

Преди да се стигне до вътрешноафганистанските договаряния, т.е. сред талибаните и държавното управление в Кабул, Съединени американски щати и талибаните ще си разменят хиляди пандизчии.

Уточнено е, че вътрешноафганистанските договаряния ще стартират на 10 март.

Американският държавен секретар Майк Помпео прикани талибаните да " спазят обещанията си и да пресечен връзките си с Ал Кайда ".

От своя страна министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер, който е в Кабул, предизвести, че " Съединени американски щати няма да се поколебаят да анулират " съглашението с талибаните, в случай че те го нарушат.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, който участва на подписването, бе посрещнат от катарските домакини, дружно с основния договарящ на Вашингтон Залмай Халилзад.

Съоснователят на талибаните Мула Барадар управлява делегацията на въстаниците, написа още " Българска национална телевизия ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР