САЩ и страните от Европейския съюз се намесват във вътрешните

...
САЩ и страните от Европейския съюз се намесват във вътрешните
Коментари Харесай

Русия: Западът се намесва грубо във вътрешните работи на Македония

САЩ и страните от Европейския съюз се намесват във вътрешните работи на Македония по най-груб метод, налагайки преименуването на страната. Това се споделя в коментар на Министерството на външните работи на Руската федерация, предава " Фокус ".
„ След неуспеха на референдума от 30 септември, проведен с вяра да бъде получена цялостна поддръжка от народа за гръцко-македонското „ компромисно решение “, Вашингтон и водещите страни от Европейски Съюз желаят да прокарат въвеждането на подбудени промени в Конституцията на страната посредством Народното събрание ", означават във външнополитическото ведомство в Москва.
„ Налице е продължение на грубата интервенция на Съединени американски щати и Европейски Съюз във вътрешните работи на Скопие, равнището на което към този момент мина всички възможни граници. Тяхната цел – вкарването на Македония в НАТО – би трябвало да бъде реализирана непременно “, се споделя още в публикувания текст.
От Министерство на външните работи на Русия означават, че ще наблюдават деликатно обстановката в Македония, където на депутатите, които се опълчват на преименуването на страната, се „ изсипаха обръщения оттатък океана с апел да не пропущат историческия късмет и обещания за друг тип бонуси за верния избор “.
„ В частност, заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по въпросите за Европа и Евразия Уес Мичъл в писмо до водача на македонската съпротива Християн Мицковски без стеснения му диктува по какъв начин би трябвало да се държи “, акцентират от съветското външно министерство.
Отбелязва се също, че позицията на Москва по македонския въпрос остава непроменена: „ Дългосрочното решение на разногласието сред Скопие и Атина би трябвало да бъде открито единствено от страните, без външен напън и изкуствени периоди и условия, с опора на необятна социална поддръжка, извънредно в границите на законите и Резолюция 845 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР