САЩ и Сирия останаха единствените държави в света, неучастващи в

...
САЩ и Сирия останаха единствените държави в света, неучастващи в
Коментари Харесай

САЩ и Сирия останаха единствените държави извън Парижкото споразумение за климата

САЩ и Сирия останаха единствените страни в света, неучастващи в Парижкото съглашение за климата, откакто Никарагуа също се причисли към интернационалния контракт.

В взаимно писмо до Организация на обединените нации президентът на Никарагуа Даниел Ортега и вицепрезидентът Росарио Мурильо споделят, че Парижкият контракт за климата не е съвършен, само че е единственото средство за попречване на замърсяването, която трови планетата.

На 1 юни президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че ще изтегли страната си от контракта, само че остави отворена вратата за договаряния, с цел да се реализира по-добра договорка за американския бизнес и американските служащи.

Приетият от близо 200 страни контракт през декември 2015 година в Париж съдържа проект за свеждане на междинното увеличение на температурите на планетата под 2 градуса по Целзий и за ограничение на излъчванията парникови газове.

Заради войната в Сирия държавното управление на Башар Асад до този миг не можеше да поеме задължения за ограничение на нездравословните излъчвания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР