САЩ и съюзниците им разкритикуваха Русия за това, че губи

...
САЩ и съюзниците им разкритикуваха Русия за това, че губи
Коментари Харесай

САЩ и съюзниците им разкритикуваха Русия за това, че губи времето на Съвета за сигурност

САЩ и съдружниците им разкритикуваха Русия за това, че губи времето на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и популяризира тайни теории като още веднъж насочва обвинявания, че Съединени американски щати имат „ военни биологични стратегии “ в Украйна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Колко още от тези нелепости би трябвало да изтърпим ? "

попита риторично английската посланичка в Организация на обединените нации Барбара Удуърд в Съвета за сигурност.

Досега Русия най-малко на два пъти повдига въпроса за стратегии за създаване на биологично оръжие в Украйна.

Съединени американски щати и Украйна споделиха, че нямат стратегии за биологично оръжие.

Сега Русия упорства за публично следствие .

Тя е подготвила проекторезолюция на Съвета за сигурност за основаване на комисия, формирана от всичките 15 негови членове, за следствие на обвиняванията.

Такъв ход е вероятен, само че в никакъв случай до момента не е бил употребен в границите на Конвенцията за биологичните оръжия, която влезе в действие през 1975 година

Посланичката на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфилд разказа обвиняванията на Русия като „ чиста небивалица, показана без никакви доказателства “.

Служители на Организация на обединените нации по разоръжаването от дълго време споделиха, че нямат информация за никакви стратегии за биологично оръжие в Украйна. 

„ Наистина ли си мислите, че сме толкоз наивни? “, запита пред Съвета представителят на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя, настоявайки за проверяваща комисия, която да ревизира обвиняванията за произвеждане на биологични оръжия.

Наистина ли си мислите, че ние мислим, че Пентагонът

ще осведоми висшия представител на Службата по разоръжаването на Организация на обединените нации за техните секрети биологични стратегии в Украйна? “, запита Небензя.

Засега не е ясно по кое време Русия ще внесе проекторезолюцията за гласоподаване .

Резолюцията би трябвало да получи 9 гласа поддръжка и да не ѝ бъде наложено несъгласие от петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност, с цел да бъде утвърдена. Западни дипломати споделиха, че този ход на Русия евентуално ще се провали.

Посланик Томас-Грийнфилд сподели, че няма украински лаборатории за биологично оръжие, подкрепяни от Вашингтон .

Тя означи, че Украйна, сходно на доста страни, има инфраструктура от медицински лаборатории, с цел да се защищава от инфекциозни заболявания.

Томас-Грийнфилд сподели пред Съвета: „ Това съвещание е голяма загуба на време…

опит за отклонение на вниманието от зверствата, които съветските сили правят в Украйна, и обезверена тактичност за оправдаване на  една война, която няма по какъв начин да бъде оправдана “.

На заглавната фотография: ​Британската посланичка в Организация на обединените нации Барбара Удуърд, както и посланичката на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфилд.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР