САЩ и съюзниците им разкритикуваха Русия за това, че губи

...
САЩ и съюзниците им разкритикуваха Русия за това, че губи
Коментари Харесай

САЩ: Русия губи времето на Съвета за сигурност на ООН

САЩ и съдружниците им разкритикуваха Русия за това, че губи времето на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и популяризира тайни теории като още веднъж насочва обвинявания, че Съединени американски щати имат „ военни биологични стратегии “ в Украйна, съобщи Ройтерс.

„ Колко още от тези нелепости би трябвало да изтърпим? “ попита риторично английската посланичка в Организация на обединените нации Барбара Удуърд в Съвета за сигурност.

Досега Русия най-малко на два пъти повдига въпроса за стратегии за създаване на биологично оръжие в Украйна, заяви Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати и Украйна споделиха, че нямат стратегии за биологично оръжие.

Сега Русия упорства за публично следствие. Тя е подготвила проекторезолюция на Съвета за сигурност за основаване на комисия, формирана от всичките 15 негови членове, за следствие на обвиняванията.

Такъв ход е вероятен, само че в никакъв случай до момента не е бил употребен в границите на Конвенцията за биологичните оръжия, която влезе в действие през 1975 година

Посланичката на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфилд разказа обвиняванията на Русия като „ чиста небивалица, показана без никакви доказателства “.

Служители на Организация на обединените нации по разоръжаването от дълго време споделиха, че нямат информация за никакви стратегии за биологично оръжие в Украйна.

„ Наистина ли си мислите, че сме толкоз наивни? “, запита пред Съвета представителят на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя, настоявайки за проверяваща комисия, която да ревизира обвиняванията за произвеждане на биологични оръжия.

„ Наистина ли си мислите, че ние мислим, че Пентагонът ще осведоми висшия представител на Службата по разоръжаването на Организация на обединените нации за техните секрети биологични стратегии в Украйна? “, запита Небензя.

Засега не е ясно по кое време Русия ще внесе проекторезолюцията за гласоподаване. Резолюцията би трябвало да получи 9 гласа поддръжка и да не ѝ бъде наложено несъгласие от петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност, с цел да бъде утвърдена. Западни дипломати споделиха, че този ход на Русия евентуално ще се провали.

Посланик Томас-Грийнфилд сподели, че няма украински лаборатории за биологично оръжие, подкрепяни от Вашингтон. Тя означи, че Украйна, сходно на доста страни, има инфраструктура от медицински лаборатории, с цел да се защищава от инфекциозни заболявания.

Томас-Грийнфилд сподели пред Съвета: „ Това съвещание е голяма загуба на време…опит за отклонение на вниманието от зверствата, които съветските сили правят в Украйна, и обезверена тактичност за оправдаване на една война, която няма по какъв начин да бъде оправдана “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР