САЩ и съюзниците им от НАТОтрябва да останат бдителни за

...
САЩ и съюзниците им от НАТОтрябва да останат бдителни за
Коментари Харесай

САЩ: Да останем бдителни за вероятността Русия да използва ядрено оръжие

САЩ и съдружниците им от НАТОтрябва да останат бдителни за сигнали, че съветският президент Владимир Путин би могъл да употребява тактическо нуклеарно оръжие в хода на " следена " ескалация на войната в Украйна, съобщи американският заместник-държавен секретарУенди Шърман, съобщи Дарик с позоваване на Ройтерс.

Шърман насочи предизвестието при откриването на годишната конференция на алианса законтрол на въоръженията, която за първи път от 2004 година насам се организира в Северна Америка.

" Всички ние видяхме и се притеснихме от това, чеВладимир Путинможе да използва… нестратегическо тактическо нуклеарно оръжие или да прибегне до някакъв показателен резултат за ескалация, само че при следен риск ", сподели Шърман. " От извънредно решаващо значение е да останем бдителни ", добави тя.

На 25 март Путин съобщи, че Русия се приготвя за разполагането на тактически нуклеарни оръжия в прилежаща Беларус, с цел да може " да употребява тази опасност по следен метод ", напомни високопоставената американска дипломатка.

Тактическите нуклеарни оръжия са предопределени за бойното поле или за удари против лимитирани военни цели, отбелязва Ройтерс.
Руският президент отхвърля да има каквито и да е планове да употребява нуклеарни оръжия в Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи при започване на конференцията, чепланът на Путинда разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус, е дълготраен модел на рискова, безотговорна нуклеарна изразителност, която ускорява бруталното отношение към Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР