САЩ и съюзниците им обещават да държат Русия отговорна за

...
САЩ и съюзниците им обещават да държат Русия отговорна за
Коментари Харесай

САЩ: Ще държим Русия отговорна за зверствата, извършени в Украйна

САЩ и съдружниците им дават обещание да държат Русия виновна за закононарушения, осъществени от нейните сили, откогато нахлуха в Украйна на 24 февруари, разгласи американският заместител държавен секретар Узра Зея на съвещания на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи Асошиейтед прес.

Зия, която дава отговор по въпросите на гражданската сигурност, демокрацията и правата на индивида, сподели, че ще се ускори търсенето на отговорност и въздаването на правораздаване за съществени нарушавания на интернационалното право. Зам. държавният секретар посочи, че през миналите близо 100 дни светът е видял по какъв начин съветските сили бомбардират родилни домове, железопътни гари, жилищни здания и домове и даже убиват цивилни, които карат колела по улицата.

Съединени американски щати работят със съдружниците си, с цел да поддържат необятен кръг интернационалните следствия на зверствата в Украйна, сподели Зея.

Главният прокурор на Ирландия Пол Галахър приветства напъните през миналите 3 месеца за поддръжка на апелите за правдивост в Украйна и сподели, че Ирландия е една от общо 41 страни, които бързо са отнесли обстановката в Украйна до Международния углавен съд.

Галахър сподели, че МНС е изпратил екип от 42 следователи, криминалисти и спомагателен личен състав да проверяват съветските закононарушения и да поддържат напъните на Украйна.

Посланикът на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя упрекна западните страни в „ двуличие “ за това, че ненадейно са почнали да търсят интернационално правораздаване за „ специфичната военна интервенция “ на Москва.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР