САЩ и Русия трябва да позволят независимо разследване на съобщенията

...
САЩ и Русия трябва да позволят независимо разследване на съобщенията
Коментари Харесай

ООН иска от САЩ и Русия да позволят независимо разследване в Дума

САЩ и Русия би трябвало да разрешат без значение следствие на известията за потребление на химическо оръжие в сирийския град Дума. Това сподели специфичният представител на генералния секретар на Организация на обединените нации за Сирия Стафан де Мистура по време на изключителното заседание на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации, съобщи " Радио Свободна Европа ".
Де Мистура обърна внимание на спорните сведения за това дали там е било употребявано или не химическо оръжие. Правителството на Сирия изрично отхвърля сходни обвинявания. Де Мистура прикани Секретен сътрудник на Организация на обединените нации да спомага да се откри механизъм за следствие на тези изказвания и да се откри кой носи отговорността, написа БГНЕС.
Редица неправителствени организации, в това число и " Белите каски ", които в съветските осведомителни средства се жигосват като част от " Ал Кайда ", настояват, че на 7 април в град Дума в Източна Гута е употребявано химическо оръжие. Според известия на уеб страницата на " Белите каски " от 8 април, при бомбардировки над града са употребявани бомби с хлор. В известието се споделя още, че са починали десетки хора, а закараните в лечебни заведения са били с признаци на отравяне.
От министерството на защитата на Русия обявиха, че " Белите каски " са известни с подправени вести. Руски институции предизвестиха по-рано за готвени в разнообразни региони на Сирия провокации и инсценировки за приложимост на химическо оръжие, като персонално Владимир Путин съобщи това в телефонен диалог с немския канцлер Ангела Меркел. Центърът за помиряване на враждуващите страни в Сирия, който влиза в структурите на съветското министерство на защитата, разгласи, че при инспекция в Дума не са открити следи от потребление на химически оръжия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР