САЩ и посредниците от Близкия изток изглеждаха оптимистични през последните

...
САЩ и посредниците от Близкия изток изглеждаха оптимистични през последните
Коментари Харесай

Каква е позицията на страните по отношение на усилията за осигуряване на прекратяване на огъня в Газа и освобождаване на заложници?

Съединени американски щати и медиаторите от Близкия изток изглеждаха оптимистични през последните дни, че се приближават до съглашение за двумесечно преустановяване на огъня в Газа и освобождението на над 100 заложници, държани от Хамас.

Но във вторник израелският министър председател Министър Бенямин Нетаняху отхвърли двете съществени претенции на въоръжената група - Израел да изтегли силите си от Газа и да освободи хиляди палестински пандизчии - което демонстрира, че пропастта сред двете страни остава огромна.

Войната стартира с Хамас през октомври 7 нахлуване в Израел, при което бойци убиха към 1200 души, най-вече цивилни, и отвлякоха към 250. Близо половината от заложниците бяха освободени по време на едноседмичното преустановяване на огъня през ноември в подмяна на 240 палестински пандизчии.

Офанзивата на Израел е умъртвила над 26 700 палестинци, съгласно Министерството на здравеопазването в ръководената от Хамас Газа, чийто брой не разделя цивилните от бойците. Около 85% от популацията на Газа от 2,3 милио...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР