САЩ и Китай завършиха първия ден от търговските преговори помежду

...
САЩ и Китай завършиха първия ден от търговските преговори помежду
Коментари Харесай

Търговските преговори между САЩ и Китай: Надежда за ограничено споразумение

САЩ и Китай приключиха първия ден от комерсиалните договаряния между тях от над два месеца, а бизнес групи показаха оптимизъм, че д вете страни може да съумеят да смекчат своята комерсиална война , съобщи Ройтерс.

Американският финансов министър Стивън Мнучин и непрекъснатият търговски представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър се срещнаха във Вашингтон с китайския вицепремиер Лю Хъ и други висши чиновници на Китай. " Имахме доста, доста положителни договаряния с Китай ", сподели американският президент Доналд Тръмп пред кореспонденти след договарянията. Той още веднъж съобщи, че има намерение да се срещне с Лю в Белия дом през днешния ден, което се счита за добър знак.

Служител на Белия дом сподели, че договарянията се минали доста добре, " евентуално по-добре от предстоящото ".



Двете страни би трябвало да се срещнат за финален ден през днешния ден. Според чиновник на Търговската камара на Съединени американски щати договарящите могат да се спогодят по въпроси като валутите и отбраната на авторските права.
 БГНЕС-->
Преговарящите се " пробват да намерят път към по-голяма договорка " посредством прогрес по отношение на пазарния достъп и не толкоз противоречиви тематики като интелектуалната благосъстоятелност и други въпроси, сподели Майрън Брилиант. " Смятам, че даже е допустимо да бъде реализирано валутно съглашение тази седмица. Мисля, че това може да докара до решение на американското държавно управление да не вкарва повишение на митата от 15 октомври ", съобщи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР