САЩ и Китай са в оспорвана надпревара за внедряването на

...
САЩ и Китай са в оспорвана надпревара за внедряването на
Коментари Харесай

САЩ атакува Huawei и Китай без стратегия за 5G иновацията

САЩ и Китай са в оспорвана конкуренция за внедряването на високоскоростна 5G мрежа. След редица опити на Тръмп да убеди доста страни да се откажат от продуктите и услугите на Huawei, излиза наяве, че той не желае страната му да заеме второто място в съревнованието.

Доналд Тръмп разгласи желанието си да форсира въвеждането на 5G технологията на всички места в Съединени американски щати.

" Състезанието за 5G мрежата е конкуренция, която Америка би трябвало да завоюва ", сподели той.

Въпреки това специалисти настояват, че Съединени американски щати няма ясна тактика за разпространяването на технологията. Според тях Китай несъмнено изпреварва страната, с помощта на софтуерния колос Huawei, който е най-големият международен снабдител на телекомуникационно съоръжение, написа CNBC.
 Кампанията на Съединени американски щати против Huawei е застрашена. Съюзниците им отхвърлят да я поддържат
Кампанията на Съединени американски щати против Huawei е застрашена. Съюзниците им отхвърлят да я поддържат

И Вашингтон търси други благоприятни условия за ограничение на бизнеса на китайската компания

Причина за изоставането на Щатите е, че в тях към момента липсва ясно дефинирана тактика от държавното управление във връзка с 5G мрежа. Освен това те регистрират като минус това, че Съединени американски щати употребява обвиняването в шпионаж против Нuawei, с цел да настрои доста страни против китайската компания.

Президентът Тръмп съобщи по-рано, че тежестта би трябвало да падне върху частния бранш и той би трябвало да е водещ в построяването на 5G инфраструктура в Съединени американски щати. Мобилните оператори Verizon и AT&T започнаха да развиват 5G покритие в определени градове, само че без необикновен триумф.

Китай обаче предприе централизиран метод за внедряване на нововъведението, като вложенията за технологията за държавна самодейност.

Според Америка не би трябвало да се разрешава на компании като Huawei да построяват радио и мрежово съоръжение, както и да развиват 5G инфраструктура, защото това ще отвори малки врати за целеустремен шпионаж. Китайската компания от своя страна отхвърля това и всевъзможни сходни изказвания.
 Шефът на Huawei: Не шпионираме за Китай. Ако го изискат, ще се съдим
Шефът на Huawei: Не шпионираме за Китай. Ако го изискат, ще се съдим

Жън Джънфей съобщи, че компанията му няма никакви връзки с военните или управляващите

Експерти по разузнаването обаче са скептично настроени към уверяването на Huawei. Техните подозрения са на база на политиката в Китай. Там държавното управление изисква от локалните компании да събират разследващи сведения.

" Простият извод е, че без значение от законите за шпионаж или каквото и да е било друго, в случай че партията желае нещо, то, тя ще го получи ", споделят експерти по разузнаване.

5G мрежата е съществена цел за Китай. Така страната ще може да усили въздействието, което има върху света. Азиатската страна е към момента няколко стъпки пред Щатите в това съревнование, макар нападателните им акции против Huawei.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР