САЩ и Китай са близко до постигането на важна търговска

...
САЩ и Китай са близко до постигането на важна търговска
Коментари Харесай

САЩ и Китай са близо до постигането на търговска сделка

САЩ и Китай са близо до постигането на значима комерсиална договорка, с която и двете страни ще смъкнат митата, които подвигнаха поради комерсиалната война. Преговорите сред страните реализираха напредък и финалното съглашение е близо, настояват от The Wall Street Journal, като цитират източници и от двете страни, съобщи Actualno.com.

Сделката ще бъде доста добре призната от финансовите пазари, които страдат поради комерсиалния спор сред двете най-големи стопански системи. От вестника настояват, че предишния месец във Вашингтон двете страни са изгладили разликите си, което значи, че формалната договорка може да бъде подготвена до края на март да е подготвена, когато американския президент Доналд Тръмп и китайския му сътрудник Си Дзинпин ще се срещнат в Европа. Стресът обаче остава, защото съглашението може да докара до съществено неодобрение поради отстъпките планувани в него. 

Според отчетите китайците са се съгласили да понижат митата си и да понижат разпоредбите си за производството за аграрни артикули, химикали и автомобилни артикули. Китайските договарящи е трябвало понижат митата си за импорт на коли под сегашните 15%, се споделя още във вестника. Този ход дава отговор на множеството претенции от страна на американския президент за намаляването на комерсиалния недостиг на Съединени американски щати с Китай, като Пекин дава обещание да купува първични материали от Америка, в това число и природен газ. 

Двете страни не престават да договарят по въпроси, свързани с китайските индустриални политики, които съгласно Съединени американски щати дават на локални, и най-много държавни, компании предимство. Миналата седмица американският търговски представител Робърт Лайтйзър съобщи, че позицията във връзка с интелектуалната благосъстоятелност е близо една трета от размера на работния документ в границите на договарянията от над 100 страници, показва още в. Wall Street Journal. По мотив на маркирания прогрес при договарянията Тръмп се отхвърли от ултиматума към КНР за реализиране на съглашение не по-късно от началото на март. Това значи, че опасността от въвеждането на наказателни мита върху китайския импорт на сума 200 милиарда $ за момента е отстранена.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР