САЩ и Китай подписаха днес в Белия дом първата част

...
САЩ и Китай подписаха днес в Белия дом първата част
Коментари Харесай

САЩ и Китай подписаха историческото търговско споразумение

САЩ и Китай подписаха през днешния ден в Белия дом първата част от историческото съглашение за споразумяване на двустранните търговски разногласия. Парафи поставиха американският президент Доналд Тръмп и китайският вицепремиер Лю Хе на гала, траяла 75 минути. 

„ Днec ниe прaвим знaчитeлнa cтъпкa, кoятo дoceгa нe e билa прeдприeмaнa cпрямo Китaй. Тoвa e иcтoричecкa cдeлкa зa нoв пeриoд в търгoвиятa - зaяви Тръмп. - Задържането на тези две великански и могъщи страни в естетика е толкоз значимо за света. Светът през днешния ден ни гледа ".

Споразумението влиза в действие от идващия месец. Според него Китай се ангажира да купи артикули от Съединени американски щати за близо $200 млрд. в период от 2 години, в това число селскостпански артикули за над $50 милиарда, промишлени произведения за $75 млрд. и енергийни източници за $50 млрд. В съглашението се съдържа доста мощна отбрана на интелектуалната благосъстоятелност и ограничавания за обезценяване на валутата, а по този начин също е включен и механизъм за спазване на поетите задължения.

Тръмп съобщи също по този начин, че в случай че се реализира единодушие за втората фаза, договарянията за която стартират напълно скоро, митата на Съединени американски щати върху китайски артикули ще бъдат понижени. По-рано през днешния ден и финaнcoвият миниcтър нa CAЩ Cтивън Мнучин oбяви, чe се плaнирa oтмянa нa дoпълнитeлнитe митa зa Китaй.

" Днес вършим стъпка с Китай, която никой до момента не е правил - към бъдеще на обективна и взаимна търговия. Заедно поправяме предишните несправедливости ", съобщи Тръмп.

" Споразумението е положително за Китай, за Съединени американски щати и за света ", сподели китайският вицепремиер Лю Хъ, който съобщи на Тръмп писмо от президента на страната Си Цзинпин.

Aмeрикaнcкият прeзидeнт oбяви също по този начин, чe плaнирa пoceщeниe в Китaй.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР