САЩ и Китай планират срещи на високо ниво, включително и

...
САЩ и Китай планират срещи на високо ниво, включително и
Коментари Харесай

САЩ и Китай планират среща Тръмп-Си Дзинпин

САЩ и Китай възнамеряват срещи на високо равнище, в това число и сред президентите на двете страни, написа " Уолстрийт джърнъл ".

Изданието отбелязва, че Вашингтон и Пекин работят по организирането на серия от диалози, в това число и на най-високо равнище. Целта е преустановяване на комерсиалния спор сред двете международни сили.

Според информацията американски и китайски договарящи работят за организирането на срещи сред Доналд Тръмп и Си Дзинпин по време на интернационалните конгреси през ноември.

Първата среща е планувана за идната седмица във Вашингтон, където заместник-министърът на финансите Дейвид Малпас ще посрещне 9-членна китайска делегация, която ще бъде водена от заместник-министъра на търговията Ван Шоувън.

Напрежението сред Пекин и Вашингтон ескалира, откакто Тръмп разгласи мита върху китайски артикули за 50 милиарда $. Китай незабавно наложи реципрочни ограничения, които ще влязат в действие от 23 август. На същия ден американски мита върху китайски импорт за 16 милиарда $ ще стартират да работят./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР