САЩ и Китай планират среща между лидерите Доналд Тръмп и

...
САЩ и Китай планират среща между лидерите Доналд Тръмп и
Коментари Харесай

Планират среща между Тръмп и Си Дзинпин

САЩ и Китай възнамеряват среща сред водачите Доналд Тръмп и Си Джинпин за преустановяване на комерсиалната война сред двете водещи международни стопански системи, оповестява Wallstreet Journal.

Дипломатически източници на изданието настояват, че срещата може да се състои през ноември. Търговски делегации от двете страни стартират серия от договаряния по време на разнообразни стопански конгреси за потушаване на напрежението.

Първата сходна среща ще се организира през идната седмица във Вашингтон. Китайската делегация ще бъде водена от заместник-министъра на търговията Ван Шоувън. От американска страна договарянията ще бъдат водени от заместник-министъра на финансите Дейвид Малпас.

Тръмп в допълнение обмити вноса на китайски артикули на стойност 50 милиарда $, а Пекин отговори с реципрочни наказания. Впоследствие американският президент разгласи нови цени - този път на стойност 16 милиарда $, които ще влязат в действие на 23 август.

За последно президентите на Съединени американски щати и Китай се срещнаха през ноември предходната година. Тогава Тръмп посети Пекин, като част от азиатската си обиколка. Тръмп и Си оповестиха и редица търговски съглашения за общо 253.4 милиарда $. Подписани бяха контракти в области като енергетиката, автомобилостроенето, аеронавтиката, хранително-вкусовата индустрия и електрониката..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР