САЩ и Китай изпращат противоречиви сигнали за търговията. Президентът Доналд

...
САЩ и Китай изпращат противоречиви сигнали за търговията. Президентът Доналд
Коментари Харесай

САЩ и Китай изпращат противоречиви сигнали за търговията

САЩ и Китай изпращат спорни сигнали за търговията . Президентът Доналд Тръмп изрази оптимизъм по отношение на вероятностите за договорка, а Пекин предизвести, че ще предприеме ответни ограничения, в случай че Вашингтон усили митата , оповестява " Блумбърг ".
 Тръмп: Китай желае договаряния за комерсиално съглашение със „ слабите” демократи
Тръмп: Китай желае договаряния за комерсиално съглашение със „ слабите ” демократи

Китайците евентуално имат вяра, че могат да договорят по-добра договорка на договаряния със " слабите " демократи

Днес Тръмп разгласи, че Китай се надява да сключат договорка, когато високопоставени представители на азиатската страна посетят Вашингтон в четвъртък и петък за продължение на договарянията. Съединени американски щати предизвестиха, че ще усилят митата върху китайски артикули за 200 милиарда $ до 25 на 100 от 10% от петък 12,01 часа нюйоркско време.

Има индикации, че те желаят да сключат съглашение, нашите екипи ще се срещнат с техния екип на следващия ден, ще забележим какво ще се случи, разгласи представителят на Белия дом Сара Сандърс пред кореспонденти, откакто президентът разяснява тематиката в " Туитър ".

Но Министерството на търговия на Китай предизвести, че държавното управление ще " би трябвало да одобри нужните контрамерки " , в случай че Съединени американски щати вдигнат митата.
 Търговската война САЩ-Китай може да ескалира още
Търговската война САЩ-Китай може да ескалира още

Ситуацията била по-напрегната, в сравнение с западните медии я показват

" Ескалирането на комерсиалния спор не е в полза на народите на двете страни и света. Китай надълбоко съжалява за хода ", означи ведомството в известие.

Часове преди новите мита да влязат в действие вложителите са притесняват, че договарянията сред двете най-големи стопански системи в света могат да се провалят и да се изпарят последните очаквания за дефинитивно преустановяване на комерсиалната война.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР