САЩ и европейските им съюзници изнасят почти три четвърти от

...
САЩ и европейските им съюзници изнасят почти три четвърти от
Коментари Харесай

Доклад: Западните оръжия подклаждат конфликти в Близкия изток, Северна Африка

САЩ и европейските им съдружници изнасят съвсем три четвърти от всички оръжия в и Северна Африка, откри нов отчет.
Експерти настояват, че износът на оръжие за района подклажда спорове и нарушавания на.
През последните пет години износът на западните страни съставлява по-голямата част от оръжията, доставени в Близкия изток и Северна Африка, се споделя в отчет, оповестен тази седмица от основания във Вашингтон Център за интернационална политика (CIP).
Съединени американски щати са водещи с дял от близо 50% от всички в района, до момента в който Франция, Англия, Германия и Италия съставляват 24%. Русия беше вторият по величина индивидуален снабдител на оръжия за района, изоставайки от Съединени американски щати със 17% в световния пазар за експорт на оръжия за района.
CIP, мозъчен концерн, който се застъпва за кротичък интернационален ангажимент, оповестява, че износът на оръжия постоянно се разказва „ като мощ за непоклатимост, метод за подсилване на съюзи, метод за противопоставяне на Иран или по-общо като инструмент за основаване на баланс на силите, който прави спора по-малко евентуален “.
Подклаждане на спор
Стрелковото оръжие и друга военна помощ са изиграли роля за продължение на спора, само че огромните оръжейни системи са нанесли големи опустошения в района, сподели Уилям Хартунг, създател на отчета и шеф на плана за оръжия и сигурност на CIP.
 Светът продължава да продава оръжие като че ли живее в Черен петък Светът продължава да продава оръжие като че ли живее в Черен петък
Продажбите на оръжие са нарастнали с близо 5% в международен мащаб през 2018 г, като пазарът е доминиран от Съединени американски щати, сочи нов отчет, оповестен...
" Бомбардировките от въздуха и потреблението на артилерия на далечни дистанции са съдействали за гибелта на десетки хиляди цивилни непосредствено и индиректно са виновни за стотици хиляди ", когато се вземе поради бомбардирането на инфраструктурата, сподели Хартунг.
В Йемен американски и английски самолети, бомби, ракети и бронирани транспортни средства, доставени в Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, са съдействали за война, която е лишила повече от 100 000 живота.
В Египет предоставените от Съединени американски щати бойни самолети, танкове и хеликоптери са били употребявани в „ това, което се допуска, че е антитерористична интервенция в Северен Синай, само че в реалност се е трансформирала в обща война против цивилното население на района “, се споделя в отчета.
Американските оръжия също са попаднали в ръцете на противостоящи страни на споровете в Ирак, Йемен, Сирия и Либия. Руската техника също е изиграла огромна роля в гражданските войни на Сирия и Либия. Доставките на оръжие от Турция и ОАЕ изостриха и спора в Либия. Има информации, че някои от тези оръжия са създадени в Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР