САЩ и ЕС работят заедно за осигуряване на непрекъснати, достатъчни

...
САЩ и ЕС работят заедно за осигуряване на непрекъснати, достатъчни
Коментари Харесай

ЕС и САЩ работят за осигуряване на газ за Европа в случай на конфликт

САЩ и Европейски Съюз работят дружно за обезпечаване на непрекъснати, задоволителни и навременни доставки на природен газ за Европейски Съюз от разнообразни източници по целия свят, с цел да се избегнат разтърсвания в доставките при положение на съветско навлизане в Украйна. Това се споделя в взаимно изказване на президента на Съединени американски щати Джо Байдън и ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

Съединени американски щати към този момент са най-големият снабдител на полутечен природен газ за Европейски Съюз. Ние си сътрудничим с държавни управления и пазарни оператори за доставка на спомагателни размери природен газ за Европа от разнообразни източници по целия свят, се споделя още в известието.

Втечненият газ може в кратковременен проект да усъвършенства сигурността на доставките, като в това време двете страни не престават прехода към чисти нулеви излъчвания. Призоваваме всички огромни страни производителки на сила да се причислят към нас, с цел да подсигуряваме стабилността и положителното доставяне на международните енергийни пазари, се споделя в изказването на Байдън и фон дер Лайен.

На 7 февруари се организира Съвет по енергетика САЩ-ЕС. Преди дни стана ясно, че Съединени американски щати договарят с Катар за доставки на газ за Европа при положение, че Русия нападне Украйна и бъдат нарушени съветските доставки за континента. Въпросът ще бъде разискван на 31 януари във Вашингтон на среща сред емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал-Тани и президента Джо Байдън.

Източници от Европейската комисия оповестиха през днешния ден, че Брюксел интензивно работи и за обезпечаване на доставки на природен газ от други страни, с цел да се избегне зависимостта от Русия. В момента Европа е мощно подвластна от съветския газ. Според Европейска комисия той съставлява 40% от всички доставки на газ в Европейски Съюз. 38% от доставките идват от Норвегия, останалата част се състои от доставки на полутечен природен газ.

Според почитан чиновник от Европейската комисия, сега се работи по набор от наказания против Русия и обезпечаването на енергийна самостоятелност на Европейски Съюз е част от тази подготовка.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР