САЩ и ЕС продължават битката за митата по отношение на

...
САЩ и ЕС продължават битката за митата по отношение на
Коментари Харесай

ЕС и САЩ продължават битката за митата по отношение на вноса на автомобили


Съединени американски щати и Европейски Съюз не престават борбата за митата във връзка с вноса на европейски коли на американския пазар. Това излиза наяве от днешната обществена реакция на Европейската комисия, след информацията за отчетът на Министерство на търговията на Съединени американски щати във връзка с вноса на европейски коли.

Министерство на търговията на Съединени американски щати е изпратило до президента Доналд Тръмп отчетът, обвързван с изследване за целесъобразността от въвеждането на мита върху внасяните в страната коли и автокомпоненти при мита от порядъка на 25 % от основание за националната сигурност. Завършването на работата по документа бе оповестена от министерството публично.

Според The Wall Street Journal, обаче наличието и рекомендациите на Министерство на търговията във връзка с митата към този момент остават незнайни. Не е ясно също по този начин и дали отчетът въобще ще получи гласност.
Вашингтон през юни предходната година заплаши с облагане с мита от порядъка на 25 % вносът на коли и автокомпоненти, включително и от Европейски Съюз. Според проучвания на института IFO, най-вече о това ще пострадат Германия и Япония. Новите мита може да обиден доставката в Съединени американски щати на европейски артикули за към 50 милиарда $ годишно.

Европейският съюз даде обещание „ бърз и съответен “ отговор при положение, че Съединени американски щати наложат мита за вноса на коли, създадени в страните членки, разяснява от своя страна AFP, базирайки се на Европейската комисия. „ Аок този отчет се трансформира в деяние, носещо ущърб на европейския експорт, Европейска комисия ще реагира бързо и съответно “, сподели в Брюксел на брифинг представителят Маргаритис Шинас.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР