САЩ и ЕС подкрепиха днес десетките хиляди антиправителствени протестиращи в

...
САЩ и ЕС подкрепиха днес десетките хиляди антиправителствени протестиращи в
Коментари Харесай

САЩ и ЕС подкрепиха антиправителствените протести в Грузия

САЩ и Европейски Съюз поддържаха през днешния ден десетките хиляди антиправителствени протестиращи в Грузия, които от предходната седмица показват против отхвърлянето на изборна промяна, макар че тя беше обещана от управляващите, съобщи Франс прес.

В взаимно изказване на посолствата на Съединени американски щати и Европейски Съюз в Грузия се споделя, че те "разбират дълбокото отчаяние на огромна част от грузинското общество след неуспеха на Народното събрание да одобри нужните конституционни промени за въвеждане на напълно пропорционални избори през 2020 година " "Напълно поддържаме свободата на събиране и свободата на словото ", се споделя още в изказването.

Хиляди стачкуващи желаеха предварителни избори в Грузия

Вчера в Тбилиси се събраха над 20 000 души в най-голямата опозиционна проява от последните години. Те упорстват да се отстрани смесената изборна система и да се вкара пропорционална за парламентарните избори през октомври 2020 година, както беше заречен авторитетният олигарх Бидзина Иванишвили.

Неговата партия "Грузинска фантазия " има болшинство в Народното събрание, само че все пак отхвърли тази промяна. Според Брюксел и Вашингтон отхвърлянето на изборната промяна "усили недоверието и изостри напрежението сред ръководещата партия и другите политически партии и гражданското общество ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР