САЩ и ЕС не са в състояние на търговска война,

...
САЩ и ЕС не са в състояние на търговска война,
Коментари Харесай

ЕК: Между САЩ и ЕС няма търговска война, но ЕС е готов да реагира на ограниченията


Съединени американски щати и Европейски Съюз не са в положение на комерсиална война, само че Европейски Съюз е подготвен да отреагира на евентуални ограничения на Съединените Щати, които биха могли да обиден експорта от страните от съюза. Това съобщи прессекретарят на Европейската комисия Маргаритис Схинас на брифинг във вторник.
„ Ние не сме в комерсиална война “, сподели той, като означи, че Европейски Съюз „ е дал на администрацията на Съединени американски щати на високо равнище ясно да разбере, че сме надълбоко обезпокоени от ограничения, засягащи индустрията на Европейския съюз “.

По-рано министерство на търговията на Съединени американски щати предложи да се вкара мито върху вноса на стомана от Русия и 11 други страни в света от порядъка на 53 %. Сред страните с такива мита се предлага да бъдат включени дружно с Русия и Бразилия, Китай, Коста Рика, Египет, Индия, Малайзия, Южна Корея, ЮАР, Тайланд, Турция и Виетнам. За останалият импорт на стомана се предлага вносно мито от 24 %. Докладът на министерство на търговията е предаден за разискване при президента на Съединени американски щати Доналад Тръмп.

Освен това министерство на търговията на Съединени американски щати предлага да се вкара мито за импорт на алуминий от Китай, Русия и редица други страни като Венецуела и Виетнам в размер на 23,6 %. За други страни се оферират квоти за импорт.

„ Ще предприемем съответни ограничения за отбрана на индустрията на Европейския съюз. Готови сме да реагираме оперативно и по подобаващ метод при положение, че нашият износ бъд обиден от ограничаващите търговски ограничения от страна на Съединени американски щати “, сподели Схинас в отговор дали Европейската комисия приготвя ответни ограничения при положение на въвеждане от Съединените щати на мита за импорт на стомана и алуминий. Във вторник Frankfurter Allgemeine Zeitung заяви, че Европейски Съюз готви ответни ограничения на проектите на Съединени американски щати за въвеждане на мита на стомана и алуминий и може да вкара лични ограничавания за вноса на американски артикули, в частност върху вноса на уиски (Bourbon), и на мотоциклетите Harley-Davidson.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР