САЩ и ЕК дават ясни и силни сигнали, че ситуацията

...
САЩ и ЕК дават ясни и силни сигнали, че ситуацията
Коментари Харесай

Иван Костов: Всичко друго разбирам, но не и защо хората избират джипката и Доган

САЩ и Европейска комисия дават ясни и мощни сигнали, че обстановката у нас не е добра, само че българските институции ги интерпретират както си желаят, тъй като са като "чуждо тяло " в цивилизацията, към която се надявахме, че сме се включили. Това разяснява някогашният министър председател Иван Кастов в събота в предаването “Седмицата “ по радио "Дарик ".
По мотив реакцията на българските управляващи на изказването на двамата американски сенатори, които подлагаха на критика корупцията в България, Костов сподели, че у нас се вършат разнообразни тълкования тъй като не се познават кодовете.
“Обстоятелството, че ръководителят на външната комисия на Сената на Съединени американски щати, демократ, застава зад несъмнено изказване и до него стои най-старшият сенатор републиканец, приказва единствено едно: Това е доста явен и мощен знак към българските политически среди и българските управници. Не е най-силният знак и няма потребност да е по-силен “, съобщи Костов.
“Това да се интерпретира, че по този метод не се ангажира целия сенат, ами то ще стане доста натегната атмосферата в случай че целият Сенат или даже единствено външнополитическата комисия на Сената застане зад това изказване. Двамата обаче подсказват, че в случай че го отнесат във Външната комисия, това ще стане резолюция на комисията незабавно. Защото ръководителят демократ и старшият сенатор републиканец стоят зад този текст “, изясни Костов.
По думите му, обаче, позицията на двамата сенатори няма роля в оформянето на мислите на днешните гласоподаватели.
“Но мен дълбокият провинциализъм и студенина на българските институции от цивилизацията към която ние се надявахме, че сме се включили, ме потриса. Например Висш съдебен съвет, който опонира на Кьовеши за това, че тя не приема 7 от неговите 10 кандидатури. Какви са тези хора и какво си показват те и какво схващат от света, който ги заобикаля? Или работят прочувствено, уплашено? И този знак може да се интерпретира по всевъзможен метод, като не се познават концепциите на онази цивилизация. Ние сме като непознато тяло в нея, това е истината “, сподели Костов.
Той изрази неразбиране за какво гражданското общество у нас търпи това. “Защо тази гражданска общественост, една част от нея, отиде и избира обединението с Доган, избира джипката, за какво? Не разбирам за какво тези хора вършат това. Аз разбирам, че има олигарси, че те дават храна на доста хора, че има администрация и тя е подкупена. Разбирам, че ни се подвигат заплатите предизборно, разбирам, че има пенсионери, на които се дават по 50 лева. Всичко това го разбирам, само че не разбирам жителите за какво го вършат. Аз под жители разбирам същински жители, а не посткомунисти, а не такива бръшлянови хора “, съобщи Костов.
По думите му политици, които показват обвързаност към вярата, отпускайки средства за манастири или практикувайки максимата "ако имаш две облекла, дай едната на близък ", го вършат по-скоро за PR, а не тъй като имат вяра в тези полезности.
"Това не е религия. Това не е това, за което приказваме. По-скоро в това виждам PR – блян да се покажеш в добра светлина, да бъдеш харесван от обществото ", съобщи още Костов.
По отношение на антикризисната икономическа политика на България, Иван Костов съобщи, че резултатите от нея не са по никакъв начин положителни.
"Ние се оправяме по-лошо от междинното, това е явно. Това проличава от данните и обстоятелствата. Това е икономичека политика, която не си дава сметка, че загубата на живот е най-голямата загуба на национално благосъстояние. Тя с лекост жертва човешки животи. Планът на сегашните български упавляващи за възобновяване и резистентност на България е под всякаква рецензия ", безапелационен е някогашният министър председател.
"Аз имам вяра в България – в това отношение в никакъв случай не съм поставял под подозрение вярата в отчечеството на Левски, Ботев, възрожденците. Това за мен е вън от всякакво подозрение, не мога да слагам тази религия под въпрос ", съобщи обаче той.
А тактиката на света за битка с вируса Иван Костов назова идеологически банкрут.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР