САЩ грешат, като смятат, че разполагането на ядрени оръжия във

...
САЩ грешат, като смятат, че разполагането на ядрени оръжия във
Коментари Харесай

Рябков: САЩ грешат като смятат, че разполагането на ядрени оръжия във Великобритания би сплашило Русия

Съединени американски щати бъркат, като считат, че разполагането на нуклеарни оръжия във Англия би сплашило Русия. Москва ще откри средства да се опълчи на това, сподели заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков в изявление за RT.

„ Ако имат вяра, че слагането на нуклеарни оръжия в Обединеното кралство ще бъде акт на въздържане против Русия, тогава те бъркат и се заблуждават. Това няма да ни възпре, ние ще намерим способи да го „ заобиколим “, сподели той.

Според Рябков разполагането на американско нуклеарно оръжие във Англия може да стане в близко бъдеще.

„ Това не е нова обстановка. Доста съм убеден, че този миг ще настъпи, може би не прекомерно надалеч в бъдещето, когато забележим разполагането на американски тактически нуклеарни оръжия в Обединеното кралство “, сподели той.

Както означи заместник-министърът, сходна стъпка „ доста добре пасва на нападателния и застрашителен темперамент на дейностите, към които се придържат Вашингтон и Лондон “.

Висшият посланик обърна внимание и на обстоятелството, че тази мярка няма да усъвършенства сигурността на Англия, Съединени американски щати и НАТО като цяло.

„ Отново ги призоваваме да спрат и да спрат този курс на ескалация, който става все по-опасен “, приключи Рябков.

По-рано Daily Telegraph откри нови индикации, че Съединените щати имат намерение да разположат нуклеарните си оръжия на английска земя за първи път от 15 години. Изданието откри още няколко препратки в документи на Пентагона към проект, който може да включва разполагането на нуклеарни оръжия във военната база Лейкенхийт в Съфолк, за който изданието заяви по-рано.

Източник: ТАСС,  Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР