САЩ гледат на България в по-широк контекст. Това заяви пред

...
САЩ гледат на България в по-широк контекст. Това заяви пред
Коментари Харесай

Андрей Райчев: В САЩ знаят, че сме русофили

САЩ гледат на България в по-широк подтекст. Това съобщи пред БНР социологът Андрей Райчев във връзка идната по-късно през днешния ден среща на премиера Бойко Борисов с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом.

Според него, в случай че се стигне до вид "НАТО без Турция ", тогава България става самата граница на НАТО и за първи път връзките сред България и Съединени американски щати не са детайлност, а стават основни.

,,Защото политиката на Съединените щати у нас постоянно се е свеждала до нещо доста просто - "виж какво вършат руснаците и го стой ". Тоест България се е мислела единствено в огромното опълчване от времето на Студената война - Русия-Америка. Горе-долу по този начин продължи и в последните 30 години. Сега това не е по този начин. Те са заинтригувани от непоклатимост на Балканите'', разяснява социологът.

Бойко Борисов ще се срещне през днешния ден с Доналд Тръмп във Вашингтон

По думите му Албания, Македония, България и Румъния са в листата на Съединени американски щати за изваждане от съветското въздействие и превръщането им в непосредствен съдружник, само че и в антируски щит.

,,В България антируска политика не може да бъде извършена, тъй че да се извърнат възприятията на популацията ", сподели Райчев и посочи, че у нас се вършат антируски демонстрации, само че не се води антируска политика.

Какви са връзките на Съединени американски щати и България - от 1903 година до момента

Райчев разяснява, че не чака Тръмп да "размаха пръст " на Борисов поради съветското въздействие в страната ни и добави, че Америка знае, че България е русофилска страна.

,,Борисов няма потребност от огромни демонстрации.... Разбира се, че ще се хвали, сигурно, само че няма потребност от нещо екстраординарно. Той си завоюва игрите вътре в България ", добави Райчев и предвижда до пролетта на 2021 година Бойко Борисов да резервира ръководството си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР