САЩ, Франция, Великобритания, Полша, Белгия и Германия блокираха свикване на

...
САЩ, Франция, Великобритания, Полша, Белгия и Германия блокираха свикване на
Коментари Харесай

САЩ и европейски държави блокираха поискато от Русия заседание на Съвета за сигурност на ООН за Украйна

САЩ, Франция, Англия, Полша, Белгия и Германия блокираха привикване на изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по искане на Русия по отношение на признат в Украйна закон за украинския език, предадоха ТАСС и Франс прес.

За провеждането на такова съвещание се оповестиха Русия, Китай, Република Южна Африка, Доминиканската република и Екваториална Гвинея. Индонезия, Кот д`Ивоар, Перу и Кувейт се въздържаха.

Руският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небензя сподели, че със закона за държавния език управляващите в Украйна постановат " езикова инквизиция ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Смятаме за належащо Съветът за сигурност да даде оценка на този документ, който директно нарушава духа и буквата на Минските договорености ", съобщи той.

Франция прикани да се гласоподава срещу провеждането на съвещанието.

" Франция е срещу приемането на подобен дневен ред точно през днешния ден, когато встъпва в служба новият президент (на Украйна) Володимир Зеленски. Смятаме, че в този момент не е време да се разисква тази резолюция ", сподели френският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Франсоа Дьолатр.

Германският дипломат Кристоф Хойсген поддържа френския си сътрудник. И.д. непрекъснат представител на Съединени американски щати Джонатан Коен дефинира настояването за провеждането на съвещанието като " опит на Русия да отвлече вниманието от демократичните процеси в Украйна ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР