САЩ, Европейския съюз и Япония създават общ фронт срещу нелоялните

...
САЩ, Европейския съюз и Япония създават общ фронт срещу нелоялните
Коментари Харесай

САЩ, ЕС и Япония се обединяват срещу Китай

Съединени американски щати, Европейския съюз и Япония основават общ фронт против нелоялните търговски практики на други огромни играчи на икономическата сцена. Сътрудничеството ще бъде ориентирано евентуално против Китай.

Партньорите се договориха по време на среща на комерсиалния представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзер с европейския комисар за търговия Сесилия Малстрьом и японския министър на стопанската система Хирошиге Секо, предава БГНЕС.

„ Отново беше изразено нашето неодобрение и потвърдихме общата ангажираност в битката за обективни търговски практики и за прекъсване на нелоялната конкуренция “, оповестиха тримата представители.

Съединени американски щати започнаха комерсиална война против Китай с въвеждането мита за вноса на стомана и алуминий, на което Поднебесната империя отговори с мита върху американски аграрни и други артикули.

Никоя страна не трябва да изисква трансфер на технологии на задгранични компании в интерес на свои компании в подмяна на достъп до пазара си. Това са почтени за жалост практики, обявиха представителите на Вашингтон, Брюксел и Токио. Те осъдиха и " проникванията и кражбата на търговски секрети и значими информации, употребявани с комерсиална цел ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР