САЩ е вече шести по големина инвеститор в България. Такова

...
САЩ е вече шести по големина инвеститор в България. Такова
Коментари Харесай

Заключение: САЩ е инвеститор номер 6 в българската икономика

САЩ е към този момент шести по величина вложител в България. Такова пресмятане направи изпълнителният шеф на Американска комерсиална камара в България Петър Иванов по време на обичайна бизнес-закуска с премиера Бойко Борисов и членове на държавното управление.
По думите на Иванов, действителният размер на вложенията от Съединени американски щати до 2016 година са 4,5 милиарда лв., което прави най-малко 2,5 пъти по-висока действителна стойност. В тяхната оценка влизат дълготрайни материални активи, чисти доходи от продажби и брой заети лица. В компании с американска благосъстоятелност работят най-малко 28 600 души. Делът на Съединени американски щати от всички директни задгранични вложения в България е 5,7%, което е над два пъти повече от досегашните данни.
Съгласно разбор на Института за пазарна стопанска система, обхващащ интервала от 1990 до 2016 година, вложенията от Съединени американски щати у нас са съсредоточени в четири стопански бранша - преработваща промишленост, осведомителни технологии и връзки, енергетика и земеделие. Във всеки един от тези браншове делът на вложенията от Съединени американски щати е най-малко 10% от всички задгранични вложения, като за земеделието делът е 24%.
" Инвестициите от Съединени американски щати имат своето значимо наличие в нашата стопанска система. Радостно за нас като държавно управление, а и за страната като цяло, е когато откриваме нови фабрики, нови заводи и дигитализацията на учебни заведения у нас. Новата методология за отчитане на вложенията е метод, който би трябвало да се приложи, с цел да се получи действителната картина на вложителите в страната ", показа министър председателят Бойко Борисов по време на бизнес закуската.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР