САЩ е в опасност да загуби своя троен А суверенен

...
САЩ е в опасност да загуби своя троен А суверенен
Коментари Харесай

Fitch заплашва САЩ с понижение на рейтинга

САЩ е в заплаха да загуби своя троен А върховен кредитен рейтинг по-късно тази година, съобщи Fitch през днешния ден, предупреждавайки, че продължаващото затваряне на държавното управление скоро може да стартира да въздейства върху способността му да одобри бюджет, написа CNBC.

Несъгласието сред президента Доналд Тръмп и демократите от Конгреса за пакет от разноски за финансиране на девет държавни организации влезе в своя 19-ти ден в сряда. То идва в миг, когато депутатите са надълбоко разграничени по настояването на президента за пари за гранична стена.

" Мисля, че хората гледат числата на CBO (Congressional Budget Office - Бюрото на Конгреса по Бюджет). Ако хората отделят време да погледнат ще видят, че равнищата на дълга се покачат, можете да видите, че равнището на тежестта на лихвите в държавното управление на Съединени американски щати ще се движи доста по-високо през идващото десетилетие ", декларира Джеймс Маккормак, основен международен шеф на Fitch.

" Трябва да има някаква фискална промяна, която да компенсира това, или самият недостиг се движи по-високо и вие в действителност заемате пари, с цел да плащате лихви по дълга. Така че има значимо фискално утежняване, което се случва в Съединените щати ", прибавя той.

По-късно по време на събитие в Лондон Маккормак прибавя: " Ако това прекъсване продължи до 1 март и таванът на дълга стане проблем няколко месеца по-късно, може да се наложи да стартираме да мислим за рамката на политиката, невъзможността да се одобри бюджет... И дали всичко това подхожда на тройно-А. "

" От позиция на рейтинга казусът е в тавана на дълга ", прибавя той.

" Отрицателно напражение "

В репортаж през вчерашния ден Тръмп се базира на стената и акцентира на потребността от подсилване на сигурността на границата сред Съединени американски щати и Мексико по графичен метод, наблягайки голям брой ужасни образци на американци, за които се твърди, че са били убити от незаконни имигранти.

Лидерите на Конгреса на Демократическата партия Нанси Пелоси, ръководителят на Камарата, и Чък Шумер, водачът на малцинството в Сената, неотложно дадоха отговор на мъчителните изявления на Тръмп, като осъдиха мрачния му език и още веднъж приканиха държавното управление да отвори още веднъж.

Всяка страна повтаря твърдите си позиции във връзка с затварянето.

В коментар, оповестен в петък, Fitch съобщи, че суверенният кредитен рейтинг на най-голямата международна стопанска система зависи от това дали продължаващото закриване евентуално ще се трансформира в " по-изразена дестабилизация на фискалната политика ".

Това включва и преразглеждане на лимита на дълга на страната, добави Фич, базирайки се на сегашната политическа невъзможност във Вашингтон.

Рейтинговата организация показва също, че американският предел на дълга ще влезе в действие от март.

" Смятаме, че рискът от крах да се вдигне лимитът на дълга в точния момент, с цел да се предотврати дългова рецесия е дребен ", написа Фич в коментара си и прибавя: " Доказателствата за по-голяма дисфункция във фискалната политика към момента могат да допринесат за отрицателен напън върху американският рейтинг - (и) това е изключително правилно, защото дефицитите не престават да се усилват. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР