САЩ е страната, в която вече има най-много заразени с

...
САЩ е страната, в която вече има най-много заразени с
Коментари Харесай

Американският остров, на който са погребани над милион души

САЩ е страната, в която към този момент има най-вече инфектирани с COVID-19. Стотици, даже и хиляди заболели умират всеки ден и това е тестване освен за здравната система, само че и за локалните управляващи.

Парцелите в гробищните паркове в най-силно интонации от болестта град Ню Йорк са на изчерпване. Това породи клюки, че умрелите може да се заравят краткотрайно в общи гробове в парковете в града или на близкия остров Харт . Кметът Бил де Блазио обаче изрично съобщи, че това е допустимо най-крайната мярка.

Дали в действителност ще се стигне до такава степен или не, единствено времето ще покаже. Но около пандемия се възродиха спомените за дребното парче земя в океана наоколо до Бронкс , което има повече от забавна история.
 Снимка 474980

Дългият към километър и половина остров за пръв път се употребява за обществени цели през 1864 година Тогава той се трансформира в подготвителна база на военните. По време на Гражданската война действа като затвор , в който сред 1861 и 1865г. попадат стотици хиляди бойци.

Остров Харт е бил и психиатрична клиника, санаториум за заболели от туберкулоза, подслон за бездомни, комуна за наркозависими , както и поправително учебно заведение. Имало е и разнообразни проекти, като създаване на увеселителен парк на територията му, които обаче по този начин и не са се осъществили.
 Снимка 474982

Вместо това, през 80-те години на предишния век островът се трансформира в финален дом на хиляди умряли от СПИН , които остават непогребани от околните си поради страха от заразяване. Но първите погребения са на 20 бойци през Гражданската война.

Днес Харт има статут на общинско гробище на Ню Йорк, най-голямото в Съединени американски щати, за неидентифицирани или непотърсени от фамилиите им лица, както и на небогати и нарушители.

Смята се, че на острова се намират останките на повече от милион души . В последните 10 години има по-малко от 1500 погребения годишно. Те се правят от пандизчии, написа The Sun.
 Карантина - турският остров с забавно име
Турският остров, който носи името Карантина

Едно прелестно място с забавна история

В обществените мрежи се появиха фрагменти от дрон, на които се вижда по какъв начин те поставят ковчези в земята на острова. Не може обаче да се твърди, че това са умряли от ковид, а не други, които имат право на общинско заравяне.

Drone video shows a crew of inmates burying coffins in a mass grave on Hart Island where the city says it may bury the dead from COVID-19.

New footage shows 6 prisoners lowering coffins into the ground, a backhoe dump dirt on 20 of the boxes, which are lined up in a long trench. pic.twitter.com/CtHNN7OPay
— Stone (@stonecold2050) April 7, 2020
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР