САЩ добавиха кубинската полиция и двама членове на нейното ръководство

...
САЩ добавиха кубинската полиция и двама членове на нейното ръководство
Коментари Харесай

САЩ удариха със санкции полицията в Куба

САЩ прибавиха кубинската полиция и двама членове на нейното управление към своите наказания. Това се показва в изказване, оповестено в петък от Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Ограничителни ограничения бяха въведени против шефа на кубинската национална полиция Оскар Калехас Валкарсе, както и против първия му заместител Еди Сиера Ариас, прецизира АП.

Санкциите на финансовия отдел значат заледяване на активи в Съединените щати и възбрана на американските жители да вършат каквито и да било бизнес с тези в листата.

Американското министерство на финансите посочи, че глобите са разследване от " дейностите за потушаване на мирните, продемократични митинги в Куба, почнали на 11 юли ".

" Ще има още, в случай че няма фрапантна смяна в Куба, каквато не чакам ", сподели Байдън на срещата в Белия дом. " Съединени американски щати подхващат съгласувани дейности за подкрепяне на идеята на кубинския народ ", добави той.

Джо Байдън одобри в Белия дом водачи на кубинската общественост в Съединени американски щати.

Байдън сподели, че е изискал от Държавния департамент и финансовото министерство да го осведомят по какъв начин може да се разрешат парични преводи от Съединени американски щати към Куба без да се облагодетелства кубинското държавно управление. Той работи също по този начин и по проект за обезпечаване на безжични връзки за кубинците.

Куба беше обхваната от всеобщи митинги, подбудени от недоволството против властническото ръководство на островната страна.

Те също стачкуваха против държавното отношение към пандемията на ковид и ограничението на гражданските свободи. Десетки деятели бяха арестувани.

Кубинското държавно управление упрекна за митингите най-много финансираните от Съединени американски щати " контрареволюционери ", които експлоатират стопански усложнения, породени от американските наказания.

На 22 юли Съединени американски щати оповестиха наказания против кубинския министър на защитата Алваро Лопес Миера и против особено звено на кубинското министерство на вътрешните работи поради потушаването със мощ на митингите на 11 юли в Куба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР