САЩ действат едностранно в Сирия и че застрашават по опасен

...
САЩ действат едностранно в Сирия и че застрашават по опасен
Коментари Харесай

Лавров: САЩ застрашават целостта на Сирия

САЩ работят едностранно в Сирия и че заплашват по „ рисков метод “ целостта на страната, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от РИА Новости.

„ Американците, според мен, пробват да работят посредством рискови едностранни стъпки. Тези стъпки наподобяват от ден на ден като част от проект за основаване на квазидържава на огромна част от територията на Сирия - от източния бряг на река Ефрат до границата с Ирак. “, съобщи Лавров.

Външният министър сподели още, че от съветска позиция наподобява, че Съединени американски щати имат намерение да останат в Сирия за дълго време, може би вечно.

„ Принципно имаме доста въпроси за дейностите на Съединени американски щати в Сирия, които те организират без покана “, добави Лавров, разяснявайки хипотетичните проекти на американското министерство на защитата за разпределяне на 500 млн. $ за сирийската съпротива и за основаване на кюрдски гранични сили.

Лавров подчертава върху това, че Москва продължава да поддържа кюрдското присъединяване в сирийския кротичък развой, само че акцентира, че Съединени американски щати демонстрират късогледство като подценяват турската позиция във връзка с кюрдските бойци в Сирия.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че не знае за убити съветски наемници в Сирия, откакто в медиите се появи информация за съветски жертви при конфликти сред водената от Съединени американски щати военна коалиция и проправителствените сили в  провинция Дейр ез Зор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР