САЩ действа хаотично, без федерален план срещу пандемията от коронавирус,

...
САЩ действа хаотично, без федерален план срещу пандемията от коронавирус,
Коментари Харесай

Ноам Чомски: Белият дом е в ръцете на социопат

САЩ работи безредно, без федерален проект против пандемията от ковид, понижава финансирането на публичното опазване на здравето и пренебрегва изменението на климата, съобщи американският мъдрец, езиковед и политолог Ноам Чомски. 91-годишният интелектуалец сподели това в изявление за Агенция Франс Прес.

От два месеца той е „ под ключ ” в град Тусон, Аризона, със брачната половинка си бразилката Валерия, кучето си и папагал, който може да каже „ суверенитет “ на португалски.

На въпрос по какъв начин би сравнил обстановката в Съединени американски щати с тази в другите страни по света, Чомски споделя, че в Щатите няма в съгласие управление и се работи безредно.

„ Президентството, Белият дом, е в ръцете на социопат-мегаломан, който не се интересува от нищо, с изключение на от личната си власт, изборна вероятност – не се интересува какво ще се случи със страната, света. Самият президент съобщи, че това не е негова работа. Казва, че федералното държавно управление не може да направи нищо. Има 90 000 смъртни случая и ще има доста повече …. Няма съгласуван проект. ”

Според Чомски Тръмп е „ демонтирал ” цялата машина за попречване на пандемията. Поради отхвърли на президента за взаимна работа с Китай по идентифициране на вируса, Съединени американски щати се оказали само неподготвени за пандемията. „ Това е приватизирано общество, доста богато, с големи преимущества – доста повече от която и да е друга страна – само че се задушава от персоналния надзор. ” Професорът отбелязва и неналичието на „ универсална система за опазване на здравето ”.

Той добавя: ”Колкото и тежка да е тази пандемия, това не е най-лошият проблем. Ще има възобновяване от пандемията със сериозна цена … само че няма да има възобновяване от топенето на полярните ледени шапки и покачването на морското ниво и другите нездравословни резултати от световното стопляне. ”

Ученият предизвестява против допускане на „ контрола на големите софтуерни компании ” върху живота на хората по земята. И това ще се случи, съгласно думите на Чомски, „ в случай че хората не го спрат ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР