САЩ дариха на Албания първите шест от общо 248 бронирани

...
САЩ дариха на Албания първите шест от общо 248 бронирани
Коментари Харесай

Шест бронирани автомобила дариха САЩ на Албания

САЩ подариха на Албания първите шест от общо 248 бронирани военни транспортни средства „ Хъмви “, което влиза в границите на помощта на Вашингтон за албанската войска на стойност 12 млн. $, съобщи македонската медия „ A1oN “, представена от " Фокус ". Церемонията на предаването на първата пратка транспортни средства, на стойност от 300,000 $, се организира на военна база " Зал Хер ", на която участваха посланикът на Съединени американски щати Доналд Лу и министърът на защитата в оставка, Мими Коджели.

„ Албания е един от четирите съдружници на НАТО в Европа, които ще получат такива съвременни транспортни средства. Правителството на Съединени американски щати е решило да ускори качествата на съдружниците си в НАТО “, означи дипломат Лу.

Министърът на защитата Коджели изрази своята признателност и уточни, че връзките сред Съединени американски щати и Албания навлизат в нова и по-качествена фаза.

Автомобилите „ Хъмви “ могат да развият оптималната скорост от 125 километра в час, тежки са шест тона и има самостоятелност на придвижване от 443 км. Те са оборудвани със системи за слагане на тежки и леки картечници и на минохвъргачки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР