САЩ блокираха вчера приемането на декларация от Съвета за сигурност

...
САЩ блокираха вчера приемането на декларация от Съвета за сигурност
Коментари Харесай

САЩ блокираха в ООН приемането на декларация в подкрепа на споразумението между Русия и Турция за Сирия

САЩ блокираха през вчерашния ден приемането на декларация от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в поддръжка на руско-турското съглашение за сирийската провинция Идлиб, препоръчана от Русия.

Това споделиха дипломати след края на съвещанието при закрити врата, съобщи Агенция Франс Прес. "Тя е преждевременна ", декларирали Съединени американски щати, когато съветският непрекъснат представител Василий Небензя, който изиска провеждането на съвещанието, предложил на 14-те си сътрудници от Съвета за сигурност да одобряват обща декларация, оповестиха дипломати при изискване да останат анонимни. Тогава в границите на разискването Русия обвързала настояването си с желанието на Съединени американски щати за бързо приемане на резолюция от Съвета за сигурност за утвърждение на съглашението, подписано на 29 февруари сред Вашингтон и талибаните за Афганистан. Руските представители ясно дали да се разбере, че ще й се опълчват, съгласно същите източници.

Путин и Асад разискаха в телефонен диалог примирието в Идлиб

Повечето страни одобриха благосклонно съглашението за прекъсване на огъня, подписано завчера сред Русия и Турция, сподели след съвещанието пред публицисти Небензя. "Искахме да бъде призната декларация, само че поради позицията на една делегация това се оказа невероятно ", означи със страдание той. "Остават доста въпросителни за метода, по който (това споразумение) ще действа на процедура и за това кой ще го управлява " сподели от своя страна английският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Карън Пиърс. "Кой ще управлява това, което се случва на запад от Алепо, и което е по-важно, приема ли сирийското държавно управление публично руско-турското съглашение, и ще ползва ли то изискванията на примирието? ", добави тя.

"Загрижени сме за милионите сирийци, който страдат там и бихме желали да забележим примирието да се разпростре върху зоните за сигурност, където хората да могат, да се върнат и да оцелеят ", сподели немският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Кристоф Хойсген. "Трябва да забележим дали това (споразумение) ще действа ", означи той.

В среднощ влиза в действие помирение в сирийската провинция Идлиб, разгласи Ердоган

Според оценки на Организация на обединените нации популацията на провинция Идлиб наброява близо три милиона души, от които един милион са деца. От началото на декември близо един милион са напуснали домовете си, само че остават разселени в границите на провинцията, отбелязва Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР