САЩ блокираха издаването на изявление на Съвета за сигурност на

...
САЩ блокираха издаването на изявление на Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

САЩ блокираха издаването на официално изявление на Съвета за сигурност на ООН във връзка с Израел

САЩ блокираха издаването на изказване на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на напрежението сред Израел и ливанската формация „ Хизбула “, отхвърляйки всевъзможни рецензии към Израел и принуждавайки съвета да се откаже от текста, оповестява Агенция Франс Прес.

Със известието, членовете на съвета показаха „ дълбока угриженост от последните произшествия “ по време на конфликтите сред групировката и силите за сигурност на Израел по „ Синята линия “ на ливанската граница. Изявлението, направено от Франция, твърди, че "членовете на Съвета за сигурност осъждат всички нарушавания на „ Синята линия “, както по въздух, по този начин и по земя, и настоятелно приканват всички страни да съблюдават прекратяването на военните дейности ".

Според дипломати, Вашингтон е блокирал издаването на изказването на два пъти, призовавайки „ Хизбула “ да бъде съответно наказана в текста. Съединени американски щати обявиха, че е невероятно да се причислят към изказване, поставящо правото на Израел на самоопределяне на равни начала с „ Хизбула “, която Белият дом счита за терористична организация, изясни посланик. Макар няколко други членове на Съвета за сигурност да възразиха против позицията на Съединени американски щати, текстът в последна сметка е бил отритнат.

Всяко изказване на съвета би трябвало да бъде утвърдено от всичките му 15 членове.

Подкрепяното от Иран ливанско придвижване „ Хизбула “ твърди, че Израел е нанесъл удар с безпилотни самолети по негови позиции по-рано. Ливанският президент Мишел Аун жигосах тези офанзиви и ги назова "обявяване на война ". Израел не пое отговорност за това нахлуване, само че упрекна групировката и Техеран в това, че създават ракети на ливанска територия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР