Сашо Йовков поема новата дирекция Спорт в БНТ. За поста

...
Сашо Йовков поема новата дирекция Спорт в БНТ. За поста
Коментари Харесай

Първо решение на Кошлуков - да назначи конкурента си Сашо Йовков за директор спорт

Сашо Йовков поема новата дирекция " Спорт " в Българска национална телевизия. За поста той е препоръчан от новия общоприет шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

© Юлия Лазарова Първото управническо решение на новоизбрания общоприет шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков бе да внесе за разглеждане от Управителния съвет на малкия екран предложение за основаване на дирекция " Спорт ". За неин шеф той предлага Сашо Йовков, който беше негов главен съперник в одеве завършилия конкурс за общоприет шеф на публичната телевизия. При гласуването в петък кандидатурата на Кошлуков бе подкрепена от трима членове на петчленния Съвет за електронни медии (СЕМ), а останалите двама гласоподаваха за Йовков.

В досегашната конструкция на Българска национална телевизия спортните публицисти и експерти са обособени в продуцентски център " Спорт ", който е част от дирекция " Информация " и се управлява от основен продуцент. В момента това е Витомир Саръиванов. Сашо Йовков е състезателен редактор в тази конструкция.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Всъщност концепцията на основаване на спортна дирекция е на Сашо Йовков. Той я разгласи при презентацията на концепцията си пред Съвет за електронни медии по време на състезанието за общоприет шеф на Българска национална телевизия, като съобщи, че счита да сътвори дирекция спорт и да трансформира Българска национална телевизия 3 в профилиран канал за спортно наличие. Аргументите му за тази промяна са, че по този начин дирекция " Информация " ще се освободи от продуцирането на спортни излъчвания, а обособяването на състезателен канал ще разшири опциите за доста увеличение на приходите от реклама и спонсорство. На процедура Кошлуков дава знак, че е възприел тази концепция, още повече, че тя му дава опция да преструктурира продуцентския център в дирекция и да освободи Саръиванов, като на негово място на процедура сложи Йовков.

Името на Витомир Саръиванов бе намесено в придобилото скандална известност предаване " Спортисимо " с водещ Славена Вътова ( " Мис България " за 2006 г.). Автор на предаването е продуцентска къща " Уан бай уан ", чийто притежател и шеф е Милан Зарев. Той е обвързван и с сдружението " Нобъл хаус медиа ", в което шеф е шефът на спортния отдел на Българска национална телевизия Витомир Саръиванов.

Показателно е, че когато стана и.д. общоприет шеф през април Кошлуков смъкна от ефир точно " Спортисимо ", като се аргументира с високия бюджет на предаването и съмнителното качество на наличието. По време на състезанието и различен съперник на Кошлуков даде отрицателна оценка - Сашо Диков, който е някогашен състезателен публицист, го назова " Тъписимо " и го даде като образец за неприятна телевизионна продукция.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР