Сашо Диков носи акциите на Левски от Васил Божков в

...
Сашо Диков носи акциите на Левски от Васил Божков в
Коментари Харесай

Джиро ди България *

Сашо Диков носи акциите на Левски от Васил Божков в министерски съвет на Бойко Борисов

© Георги Кожухаров Стара театрална сентенция гласи, че в случай че в сюжета има планувани акции, рано или късно ще бъдат джиросани. Може да не ставаше въпрос за акции, а за пушка, само че сигурно фабулата със закъсалия финансово футболен " Левски " навлезе в нова сюжетна линия. В ролята на основен сценарист, и то с възвърнало се самочувствие, встъпи притежателят на клуба Васил Божков. Той се появи и с епизодична роля като артист в изявление за bTV, с цел да упрекна премиера Борисов, че е " унищожил " финансиращите тима компании, и да направи новия си прочит на политико-управленската обстановка в страната.

[Правителствена пресслужба]
В цялата му персонална драма " Левски " се оказа пленник на блокирания му бизнес и в това време евентуална разменна монета. В последните дни управлението на клуба сигнализира, че парите са на приключване. А почитателите желаеха от премиера да помогне. Който пък от своя страна даде обещание подпомагане, само че в случай че се смени собствеността. Дори несъзнателно назова Божков " някогашния притежател ". В възходящото напрежение накъде ще тръгне фабулата на сцената се появи и баскетболният деятел Тити Папазов. Като човек, който на часа може да трансформира всяка комедия в драма и противоположното, той разгласи, че Божков му е заречен да му прати акциите по DHL. " Смятам, че би трябвало да кажем " Благодаря ". Благодаря от името на всички, които обичат " Левски ", че не се даде опция клубът да банкрутира ", сподели той пред bTV в предаването " 120 минути ". Но не се разплака. И настана едно очакване на акции.

Във вторник, когато всички се питаха какъв брой време пътуват пратките от ОАЕ до София, Папазов изрази убеденост, че драматургичната линия ще се съблюдава: " На 99% господин Божков няма да прекърши думата си и като е споделил, че ще ги даде, значи ще ги даде акциите ", сподели той пред gong.bg. Но сценаристът беше планувал друго. Натегна напрежението с обявлението, че акциите ще бъдат предадени в сряда в 9 часа, като в 8 часа ще стане ясно на кого. В уречения час журналистът Сашо Диков като един пощенски гълъб се яви пред Министерския съвет, с цел да донесе джирото за Бойко Борисов.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Защо навръх него? Защото съгласно " Нове холдинг " " Борисов нееднократно е заявявал своята подготвеност да се " погрижи " за тима и да го избави при промяна на собствеността му ". Премиерът ги отхвърли. Което отвори края на сюжета с алтернатива да се трансформира в сериал. Според проф. Герджиков в този момент акциите са на премиера. " На собствен ред Бойко Борисов, щом не ги желае, ги джиросва или назад на Васил Божков, или на Тити Папазов, който разбирам, че е мераклията на това нещо, или на който откри за добре. "

Самият Папазов, оказал се в епизодична роля, откри, че сюжетът не е предвиждал той да бъде основният воин. " Бях квалифициран, че не съм изборът на господин Божков ", сподели той пред Българска национална телевизия, само че разгласи подготвеност още веднъж да се качи на сцената. Как ще приключи тази трагикомедия не е ясно. Но като ловък пълководец Божков завърза фабулата, като нанесе няколко имиджови удара по премиера като първи отговор на тежките нокдауни, които получи при започване на годината от прокуратурата и финансовото министерство.

*по поста на Emil Konstantinov Kocev във Facebook
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР