Сашо Диков е бил на косъм от смъртта преди няколко

...
Сашо Диков е бил на косъм от смъртта преди няколко
Коментари Харесай

Сашо Диков на косъм от смъртта, спасиха го с байпас

Сашо Диков е бил на косъм от гибелта преди няколко седмици. Лекари са избавили живота на емблематичния тв водещ, който е претърпял незабавна сърдечна интервенция в края на август, оповестява в. " България през днешния ден ". Поставен му е байпас, защото стентовете при него към този момент не правят работа.



Новината бе доказана както от Стажанта, по този начин и от лекуващите го медици. Животоспасяващата интервенция е осъществена от младия доктор Асен Келчев под наблюдението на светилото проф. Иво Петров. От думите им излиза наяве, че Сашо Диков е с доста висок холестерол по рождение. Най-вероятно до интервенцията му се стига поради сърдечна непълнота, породена от непрестанно високите равнища на холестерол.

" Вече съм добре! Възстановявам се. В началото беше много комплицирано - върша две-три крачки едва-едва, с всеки минал ден се усещам по-добре и по-добре. След 5-часова интервенция и 25-сантиметров белег от сърцето до гърлого, към този момент мога да се движа и самичък да се прислугвам ", разяснява журналиста.

" Операцията на Сашо Диков беше много комплицирана. При него от дълго време слагаме стентове, първият преди 10 години. След това се наложи и още да сложим. И мога да кажа, че господин Диков е жив посредством и на нашите старания толкоз години дружно, защото сърдечносъдовите болести поразяват от ден на ден младежи ", споделя проф. Иво Петров, с чиято помощ бе избавен журналиста.



Проф. Иво Петров от години бди над здравето на Сашо Диков



" Аз съм наследствено съкрушен, защото фамлилно имам високи равнища на холестерол. Баща ми умря от инфаркт напълно млад, едвам на 54 години. И когато доктор Царева ми направи стрес теста преди интервенцията, напряко се уплаши по какъв начин съм жив въобще ", пошегува се със положението, към което е свикнал Сашо Диков, представен от вестника.

В края на юли Стажанта навърши достолепните 70 години . Все още не е ясно дали след интервенцията журналиста ще се върне на работа в предаването си по " Евроком ", или ще се възвръща. Само преди няколко месеца Сашо Диков бе претендент и за общоприет шеф на Българска национална телевизия.



Младият доктор Асен Келчев прави 5-часовата интервенция на Стажанта
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР