Сашка Васева пак е весела и жизнена, каквато беше, преди

...
Сашка Васева пак е весела и жизнена, каквато беше, преди
Коментари Харесай

Сашка Васева вече е направо неузнаваема

Сашка Васева отново е радостна и витална, каквато беше, преди да я сполетят подли здравословни проблеми. Дупнишката Мадона даже към този момент свети с холивудска усмивка, стана ясно от присъединяване й на " Пирин фолк 2023 ". На фестивала в Сандански фолк легендата завоюва куп награди, а с шумни аплаузи я възнагради персонално президентът на републиката Румен Радев.

" След двете интервенции, които ми направиха в Германия поради израстък в мозъка, имах неволи с резците. При първа опция отидох в клиниката, където са изпипвали захапките на Благой Георгиев, Веселин Маринов, Силвия Кацарова, Наталия Симеонова, Азис, Криско и още куп известни реализатори. Даже и Силвестър Сталоун е ходил там, когато е снимал в България ", изясни певицата на " Левовете в марки " пред наш кореспондент. За читателите на  " Уикенд "  тя показа и други любопитни детайлности от житието си, а разгласи и че й следва крайна лъчетерапия, с която ще пребори рака си вечно. 

- Сашке, по какъв начин се чувствахте на сцената на " Пирин фолк 2023 "? Именно от този фестивал преди 30 години стартира вашата звездна кариера...

- Стъпването на тази сцена за мен е съкровено. През 1993-та изгрях точно там и кариерата ми потегли нагоре. Сега видях, че публиката още ме обича. Докато се поздравявах с президентшата, чух президентът Румен Радев да споделя на брачна половинка ми: " Обещай ми да се грижиш за нея. Благодаря ти, че го правиш по този начин добре. Трябва да създадем всичко допустимо Сашка да е здрава и да пее на хората. Тя повдига националния дух. Патриот е и с почтено сърце! ". Разплаках се от думите му.

Песента " Боже благи ", която изпълних в дует с Юлиян Асенов, е написана особено за мен. Текстът е отражение на душата ми. Миналата година Юлиян е гледал мое телевизионно изявление, в което споделям, че бленувам някой да ми подари ария и че най-голямото ми предпочитание е да пея. Тестът и музиката са негови, аранжиментът е на Светослав Лобошки. Чрез брачна половинка ми Христо се свърза с мен, когато бях в Германия, и предложи да изпеем дружно " Боже благи ". Чувайки я, незабавно я харесах. Прибирайки се в България, отидохме и я записахме в студио.

- Ще стане ли шлагер като " Георги "?

- С " Боже благи " стъпвам на различен път, друг. Песента е патриотична. Тя е и самобитно ново начало за мен. Преди години музиката беше в звук с друго време, нямахме своя лична, слушаше се македонска и сръбска. Променена съм след борбата с тумора в мозъка. Песните ми към този момент ще бъдат в духа на всемирното филтриране, което тече сега. Хората би трябвало да знаят, че в този момент има бърза карма и всеки, който прави неприятно, ще бъде осъден незабавно, до момента в който е тук, на земята, а няма да чака прераждането си.

- Какви са бъдещите ви проекти?

- Отидох на фестивала " Пирин фолк " не за награди и популярност - това към този момент не ме блазни. Отидох, тъй като желаех да пея и с цел да направя отново енергиен мост сред публиката и мен самата. Хората усетиха със сърцата си " Мили боже ". Сълзите в очите им си изяснявам и с това, че може би свързват песента и с моята нелека орис – по-специално с тумора в мозъка ми. Благодаря на Господ, че съм жива. С него прекосих през огън и вода, както пея и в песента. Беше доста ужасно, само че с божията воля съумях да се оправя и не преставам да се боря.

Бих желала да вземам участие и в " Стани богат " при Михаил Билалов, с цел да видя доколко съм възстановила умствените ми благоприятни условия след лекуването.

- Докъде стигна лекуването ви в Германия?

- Направиха ми две интервенции. През септември би трябвало да стартира и лъчетерапия в Германия, която ще продължи два месеца. Лекарите споделят, че това е завършителният стадий. Искат да са сигурни, че по-късно няма да има никакво развиване на рака. Процедурата е фрапантна, не е по никакъв начин безобидна, само че най-малко няма да ми вършат химиотерапия. Туморът ми е незлокачествен и не се планува такова лекуване.

Битката ми продължава. Най-големият ми проблем е, че не виждам, че изгубих зрението си поради рака. Сега разграничавам единствено силуети, всичко друго ми е мъгла. Очаквам да стане знамение и да прогледна.

- Каква е сумата, която платихте за лекуването в Германия?

- Не мога да ви кажа точната сума. Съпругът ми Христо се грижи за всичко. В болничното заведение приказват на немски и даже не ги разбирам. Знам, че някои от приятелите на мъжа ми са ни подкрепили финансово и сърдечно им благодаря. Слава богу, той се оправи. Като в мъгла са ми двете интервенции. Страх, стрес, напрежение… Едната е траяла 12 часа. През цялото време Бог ме е носил на ръце. Не е в човешките благоприятни условия всичко, което претърпях, само че имам дух и ще се боря.

- Имате нови зъби. Как се чувствате с тях?

- Съпругът ми е в доста положителни връзки с клиниката на доктор Павлова в София. Лекарката и Христо взеха решение, че би трябвало да съм в топ форма във всяко едно отношение. Д-р Павлова е благородна дама и добър експерт, който направи страховит жест към мен. Изцяло за нейна сметка са ми зъбите и забележителната усмивка. Това ми върна и самочувствието. Вече наподобявам на себе си и се усещам добре. След лекуването на тумора имах много провали.

- Косата ви порасна ли, или си поставяте екстеншъни?

- След интервенцията ми беше обръсната половината глава. Порасна косата, към този момент е до кръста. На " Пирин фолк " бях добавила малко в допълнение към моята.

- Спортувате ли след интервенциите?

- Вече ми разрешават, само че не съм доста дейна. През 2022 година участвах на " Пирин фолк " и бях 40 кг с мокри облекла. Бях слаба и немощна, а в този момент съм 80 кг. За мен това е радостно, значи, че оздравителният развой е деен. Близки даже ми споделиха, че наподобявам здрава и блестяща. Попаднах и на мнения, че съм си слагала филъри и ботокс. Нищо сходно, просто напълнях и се оказа, че непотребните кила са красота. Жената е красива, когато има помпозност. Никой не харесва закачалки. Все отново обаче би трябвало да се взема в ръце и да стана 60 кг.

- От 24 година сте със брачна половинка ви Христо. Кризи и сложни моменти имали ли сте?

- Много сложни моменти сме имали. Отношенията ни са били на приливи и отливи. Вилнееха страхотни стихии, след които идваше интервал на мъртвило и още веднъж се събирахме. Важното е, че останахме семейство и не се разделихме. Никога не съм се развеждала със брачна половинка ми, както се е писало. Била съм доста непокорна мома, само че Христо с неговия мил темперамент изтърпяваше моето въодушевление и си останахме дружно. Мъжът ми знаеше по какъв начин да балансира. Ако ли не, може би до момента да сме се развели...

Той не разреши моята емоционалност да унищожи и затрие брака ни. Винаги ми хващаше в точния момент юздите и спасяваше фамилията ни. По китайския календар съм Огнен кон и би трябвало да си призная, че преди години бях много сложна за укротяване. Съпругът ми и през днешния ден се грижи най-всеотдайно за мен. Остана до мен все пак, беше с мен и в най-трудния миг. Сега, откакто съм премислила държанието си, мога искрено да кажа, че съм допускала куп неточности в музиката и в връзките с най-близките.

- Какво работи брачният партньор ви?

- От 2 години няма опция да работи нищо, за жалост. Непрекъснато е с мен. Преди това имаше редица бизнеси, които се наложи да спре поради положението ми – следващият жест, който направи поради мен. Той е първият вносител на гумите " Мишлен " в България – още при започване на 90-те бе техен формален сътрудник, преди те да си открият офис в новия век. Преди години, когато отиде в Германия, отвори комерсиална адвокатска фирма. Начинанията му в бизнеса постоянно са били сполучливи.

- Щом завърши лекуването, ще се приберете ли за непрекъснато в България?

- Всичко зависи от Христо. Моето предпочитание е да се приберем. Докато сме в чужбина, татко ми постоянно идва да наглежда дома ни.

- Синът и щерка ви по какъв начин са?

- Дъщеря ни учи в Германия. Синът е втора година студент по стопанска система в Нов български университет.

- Поддържате ли връзка с кумовете си Наско Сираков и Илиана Раева?

- През годините понижиха контактите ни, само че сме в положителни връзки. Обичаме се с тях. Духовно си принадлежим. Илиана също е доста нравствен човек. Не е инцидентно, че взех решение точно те с Наско да са ни кумове. Гордея се с избора си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР