Саша Зверев се класира на 1/8-финалите в Мастърс турнира в

...
Саша Зверев се класира на 1/8-финалите в Мастърс турнира в
Коментари Харесай

Страхотен Григор не успя да спре олимпийския шампион след близо 3-часова битка

Саша Зверев се класира на 1/8-финалите в Мастърс шампионата в Париж, откакто срещна сериозна опозиция от Григор Димитров в един от най-хубавите мачове от началото на надпреварата.

Германецът показва по-голямо успокоение в основните моменти, изключително в третата част, с цел да стигне до успеха, само че на моменти шансът изневери на българина и това наклони везните в интерес на олимпийския първенец.

В първия сет Гришо съумя да върне един пробив на Александър, само че в тайбрека бе надигран.

Във втората част хасковлията трябваше да избавя 3 мачбола на собствен сервис и го стори, с цел да вкара срещата в още един тайбрек, където съумя да показва повече самообладание, с цел да изравни резултата.

Третият сет продължи все по този начин равностойно, до момента в който 1-2 непредизвикани неточности допълнително разконцентрираха Димитров и един път намесата на „ Ястребовото око “ сподели, че няколко милиметра го разделиха от основна точка при 3:3 гейма. В сходна обстановка във втория сет Зверев бе на печелившата страна, което идва, с цел да ни покаже, че и Фортуна е възнамерявала да се усмихне на международния №4.

В последна сметка в обособените елементи Александър Зверев победи с 6:7, 7:6, 3:6, с цел да се класира напред след 2:45 часа игра пред цялостните трибуни на централния корт във френската столица.

Поглед към статистиката демонстрира, че сервисът е изиграл най-важна роля в срещата, тъй като Зверев съумя да забие 17 директни точки от начален удар против единствено 7 за Димитров.

What an extraordinary match from both players
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР