Саша инчи, известени също като фъстъка на инките, е семето

...
Саша инчи, известени също като фъстъка на инките, е семето
Коментари Харесай

Саша инчи - суперсеманата с всички аминокиселини, които ви трябват

Саша инчи, известени също като фъстъка на инките, е семето на растение, което пораства в планинските региони на Перу. Те са тропическа трева със зърна с форма на звезда, което значи, че тези фъстъци са механически семена, а не ядки.

Саша инки е доста повече от приятна закуска. Има неповторим, лек усет, който може да се съпостави с този на печено фъстъчено масло с лек дървесен привкус.

Тези семена са богати на протеини, омега-3, 6 и 9, витамин Е, витамин А и фибри. Тази суперхрана елементарно се смила и е малко евентуално да провокира алергии или раздразнения. Саша инчи намаляват неприятния холестерол и покачват положителния. Витамин Е, витамин А и омега-киселините, които се съдържат в саша инчи, могат да подобрят зрението и да поддържат здравето на очите.

Омега-3 оказват помощ на тялото да всмуква калций. Храните, богати на омега-3, усъвършенстват костната компактност, отстранявайки някои от неприятните промени, които настъпват при придвижване на възрастта. Като един от най-богатите източници на растителни омега-3 мастни киселини саша инчи може да помогне за балансиране на равнищата на кортизол. Когато тези равнища се управляват, хранителният апетит и измененията в настроението се понижават. Това ги прави една от най-хубавите храни за намаляване.

Като цялостни с протеини тези семена съдържат всяка аминокиселина, нужна, с цел да действа тялото ви вярно. Саша инчи обезпечават хранителни субстанции, които поддържат еластичността на кожата и копринената мекост на косата. Омега-3 мастните киселини поддържат хидратацията и защищават от инфектиране, до момента в който витамин Е, открит в семената, предотвратява увреждането от свободните радикали, които може да навредят както на кожата ви, по този начин и на всяка друга част от тялото ви.

 Саша инчи Снимка: LinkedIn

Саша Инчи са с високо наличие на триптофан, който оказва помощ на мозъка да освободи напрежението и да се усеща по-добре. Предлагайки доста количество фибри, те са правилен асистент при подпомагането работата на храносмилателната система. Фибрите предизвикват постоянните придвижвания на червата, като по този начин предотвратяват запек и подувания. По този метод тялото ви се освобождава от токсините доста по-лесно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР