Съседска война се разгоря в Цигарения блок в квартал Южен.

...
Съседска война се разгоря в Цигарения блок в квартал Южен.
Коментари Харесай

Война за балконите в Цигарения блок

Съседска война се разгоря в Цигарения блок в квартал „ Южен ”. Живеещите в един от входовете, където балконите са остъклени и някои са превърнати в кухни, се оплакаха през лятото в „ Марица ”, че чуват тревожно пукане и скърцане от структурата на постройката. Основата на фасадата под напрегнатите балкони се оказа напукана. „ В кметството на регион „ Южен ” ме одобри инж. Георгинов и ме посъветва да напиша тъжба против жилищата, които са си трансформирали терасите в кухни ”, изясни Снежа Йорданова, която живее в Цигарения блок от 1982 година. Това била първата стъпка към решаването на казуса. Тя изясни, че последните дни поради скърцащите и огъващи се тераси са се счупили щорите за 60 лв..

Жената търси аргументите за казуса в жилищата на четвъртия, шестия и осмия етаж от крилото, в което живее. Точно в тях притежателите не просто са остъклили тераси, само че са ги трансформирали в кухни, като са изкарали там всичките си електроуреди. Другите единствено били разширили пространството си. „ Ние не сме вадили хладилници, печки и шкафове на балкона ”, безапелационна е тя. Жалбата ще е против тях.

Шефът на отдел „ Териториално и селищно устройство ” на регион „ Южен ” инж. Константин Георгинов изясни преди време, че притежателите сами би трябвало да обследват блока си, а по-късно да изготвят план за подсилване. Всичко това ще е за тяхна сметка. Най-лошият вид е да не създадат нищо, блокът да стане рисков и тогава с административно решение новоизграденото да се бутне и възвърне в автентичен тип.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР