Със зрелищно водно шествие по канала Рио ди Канареджо в

...
Със зрелищно водно шествие по канала Рио ди Канареджо в
Коментари Харесай

С пищен приказен спектакъл започна карнавалът във Венеция

Със зрелищно водно шествие по канала Рио ди Канареджо в квартал Канареджо на Венеция публично се откри Венецианският карнавал, оповестяват италиански медии.

Поради огромния интерес, обилният баснословен театър, наименуван " Любовта е повода ", се организира на два пъти в период от два часа.

Шествието бе намерено с плаваща платформа, върху която беше разпален огън, към който танцуваше млада жена, а мъж жонглираше с огнени факли. На насрещно идваща платформа жена в бяло танцуваше в голям балон. На трета платформа акробатка изпълняваше рискови фигури върху висок дирек в небето над канала. На две платформи се извисяваха фигури на коне с ездач и ездачка в екзотични облекла.

Снимка: Reuters

Огънят доминираше в спектакъла, а светлинно шоу обагряше близките здания. Истински въздушен танц беше изпълнен от акробатка с дълга розова рокля, която прелетя над канала, прикрепена към голям облак от осветени в разнообразни нюанси на розово балони. Целият театър беше предаван онлайн в формалния уебсайт на карнавала.
300-годишното Caffe Florian във Венеция е най-старото кафене в Европа Тук са си почивали Гьоте, Лорд Байрон, Чарлз Дикенс, Хемингуей и още доста известни персони
Мотото на тазгодишното издание на карнавала е " Игра, обич и полуда ". Карнавалът продължава цели 18 дни, до 25 февруари.

Снимка: Reuters

В продължение на тези близо три седмици площадите, палатите, музеите и каналите на Венеция се трансформират в подиуми на редица развлечения. На един от площадите - Сан Поло в квартала Сан Поло даже ще има ледена пързалка навън. Карнавали се организират и в близките обитаеми места, измежду които Местре и на цветния остров Бурано.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР