Със зрелищно водно шествие по канала Рио ди Канареджо в

...
Със зрелищно водно шествие по канала Рио ди Канареджо в
Коментари Харесай

С шествие по вода беше официално открит Венецианският карнавал

Със зрелищно водно шествие по канала Рио ди Канареджо в квартал Канареджо на Венеция довечера публично се откри Венецианският карнавал, оповестяват италиански медии.

Поради огромния интерес, обилният баснословен театър, наименуван " Любовта е повода " , се организира довечера на два пъти в период от два часа. Шествието бе намерено с плаваща платформа, върху която беше разпален огън, към който танцуваше млада жена, а мъж жонглираше с огнени факли. На насрещно идваща платформа жена в бяло танцуваше в голям балон.

На трета платформа акробатка изпълняваше рискови фигури върху висок дирек в небето над канала. На две платформи се извисяваха фигури на коне с ездач и ездачка в екзотични облекла. Огънят доминираше в спектакъла, а светлинно шоу обагряше близките здания. Истински въздушен танц беше изпълнен от акробатка с дълга розова рокля, която прелетя над канала, прикрепена към голям облак от осветени в разнообразни нюанси на розово балони. Целият театър беше предаван онлайн в формалния уебсайт на карнавала.

Утре ще има ново карнавално водно шествие, започващо от Пунта каузи Догана - мястото, на което се сливат двата огромни венециански канала - Канале гранде и канала Джудека. Оттам всевъзможни карнавални плаващи съдове с впечатляващо дегизирани хора потеглят по Канале гранде до канала Рио ди Канареджо в пъстро многочасово шествие.

Мотото на тазгодишното издание на карнавала е " Игра, обич и полуда " . Карнавалът продължава цели 18 дни, до 25 февруари. В продължение на тези близо три седмици площадите, палатите, музеите и каналите на Венеция се трансформират в подиуми на редица развлечения. На един от площадите - Сан Поло в квартала Сан Поло даже ще има ледена пързалка навън. Карнавали се организират и в близките обитаеми места, измежду които Местре и на цветния остров Бурано.

Няколко са знаковите събития, които върлите фенове на карнавала във Венеция не изпускат. Освен двете водни карнавални шествия през днешния ден и на следващия ден, по време на карнавала се провежда и конкурс за най-хубава маска, който завършва на 25 февруари и в който може да победят цели групи от хора, дегизирани тематично . В наскорошно издание на карнавала една от премиите на състезанието беше присъдена на група дами, дегизирани като английската кралица Елизабет Втора и носещи за задачата ярките и типични за нея палта и шапки.
 
Fantastic lights, incredible performances and many other surprises; this is the beginning of the! Are you ready for the craziest period of the year?
— Carnevale di Venezia (@Venice_Carnival)

На 14 февруари ще има бал на влюбените. На 15 февруари в централния квартал Сан Марко ще се организира обичайното шествие на 12-те най-хубави девойки на Венеция , известни като 12-те Марии, облечени в обичайни венециански одежди. В последния ден от карнавала една от тях ще бъде оповестена за хубавица на карнавала и ще има достойнството да взе участие в основно събитие в изданието му следващата година.

На 16 февруари, 23 февруари и на 25 февруари ще са емблематичните полети на Ангела, на Орела и на Лъва, по време на които звезди, дегизирани като Ангел, Орел и Лъв, " прелитат " от камбанарията на базиликата Сан Марко над централния площад Сан Марко. Вече е известно, че тази година в ролята на Ангела ще е Линда Пани, която предходната година беше оповестена за най-красиво момиче на карнавала.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР