Със зрелищно състезание по спускане с планински велосипеди през уикенда

...
Със зрелищно състезание по спускане с планински велосипеди през уикенда
Коментари Харесай

Със зрелищно състезание с велосипеди Пампорово закрива летния сезон

Със зрелищно съревнование по втурване с планински колела през уикенда Пампорово ще закрие летния сезон. Близо 100 състезатели от всички краища на България идват в курорта за него, оповестиха от сдружението.

На 21 и 22 септември във Велопарк Пампорово – зона Мечи чал, ще се организира пети, предпоследен кръг от Виваком Даунхил Сериите за 2019.
В събитието ще се включат някои от най-хубавите ни колоездачи, които ще се борят за спечелването на призовите места и за точки в генералната класация на шампионата.

Към момента поръчка за присъединяване са дали близо 100 състезатели , като с изключение на от България се чака да дойдат участници и от прилежащите страни.
Екстремната конкуренция ще се организира по трасето за втурване под връх Мечи чал над град Чепеларе, което е едно от най-интересните в шампионата за тази година.

Състезателното трасе, носещо името „ Брус Лий “, е с дължина над 3500 метра , което го подрежда преди всичко в сериите и включва голям брой технични сектори с корени и камъни, стръмни прави, скокове и виражи, а някои от състезателите съумяват на избрани места да развият скорост над 80 км/ч по маршрута .

Състезанието през уикенда ще бъде и формалното закриване на летния туристически сезон в Пампорово-Мечи чал.
В понеделник ще е последният работен ден на лифтовете, в който колоездачи и туристи могат да се възползват от лесния достъп до планината и вело трасетата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР