Със здравните власти ще трябва да решим какъв ще бъде

...
Със здравните власти ще трябва да решим какъв ще бъде
Коментари Харесай

Стела Балтова: Трябва да решим какъв ще бъде допускът до зимните курорти

Със здравните управляващи ще би трябвало да решим какъв ще бъде допускът до зимните курорти, уверена съм, че ще реализираме естетика, с цел да продължи да работи бизнесът. Това съобщи министърът на туризма Стела Балтова по Българска национална телевизия.

„ Миналата година България беше единствената дестинация, която не затвори през зимния сезон. Проведохме среща с представители на нашите зимни курорти, следва още една тази седмица. Считам, че те са обнадеждени. Голяма част от проблемите са функционалност на епидемиологичната конюнктура и със здравните управляващи ще би трябвало да решим какъв ще бъде допускът до зимните курорти. Изключителни значимо да бъдат осведомени бизнесът, бизнес сътрудниците и всички искащи да посетят България “, уточни министър Балтова.

„ Очакваме туристи за зимния сезон от Израел и прилежащите дестинации, както и Чехия, Полша и околните дестинации. Полският бизнес смята, че за по-нататъшното поощряване на туристическите потоци е в насърчаването на взаимоотношението и връзката сред бизнес организациите “, сподели още тя.

Според Стела Балтова туристическият отрасъл е бил в цялостна готовност и са възобновени към 70% от равнищата по отношение на сполучливата 2019 година.

" Не мога да кажа, че сезонът е избавен, тъй като от позиция на това, че не сме се възстановили на равнищата от 2019 година, само че туризмът възвърна своята жизненост. България сподели, че е мечтана дестинация ", съобщи министърът.

Има растеж на българските туристи на вътрешния пазар по отношение на 2019 г, регистрира Балтова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР