Със завръщането си на стадион Георги Аспарухов Станимир Стоилов обяви

...
Със завръщането си на стадион Георги Аспарухов Станимир Стоилов обяви
Коментари Харесай

2021 г. изтича... предстои 2022 г. - колко далеч е Левски от план "2024"?


Със завръщането си на стадион " Георги Аспарухов " Станимир Стоилов разгласи старта на така наречен проект " 2024 " . Един от най-успешните треньори в историята на съобщи следното на 2 септември: " Ще върна верния футбол, макар че доста хора му се подиграваха, само че с него играхме 1/4-финал за УЕФА и влязохме в групите на Шампионска лига. Тук виждам проект " 2024 ", значи до тогава би трябвало да го реализираме! ".
Макар и финансовите проблеми към момента да са на дневен ред, огромна част от последователите на " " са на мнение, че през отиващата си 2021 година клубът най-сетне съумя да " дръпне спирачката " на десетилетното си проваляне. Това се случи точно откакто Стоилов пое " юздите " на тима. Да, би било доста преждевременно да кажем, че Левски е покрай стремежи `правилен футбол`, само че сигурно първите му първи проблясъци към този момент се виждат.
И въпреки всичко, въпросът си остава - какъв брой надалеч е заветната цел? Нека първо създадем един бърз обзор на случилото се през последните 12 месеца на " Герена ":
*Януари и февруари - след края на есенния дял в Първа лига Левски бе на девето място във краткотрайното класиране. Отборът организира зимен лагер в Хърватия и изигра пет контроли - и 2 загуби. " Сините " се разделиха с Паулиньо и Станислав Иванов, а новодошлите бяха Начо Монсалве, Драган Михайлович, Звонимир Микулич, Ребин Сулака и Билал Бари. Финансовото състояние бе тежко, а и бе декларирал, че ще остане в клуба до намирането на негов заместител.
Месец февруари (3 мача)
Левски 2:0 Монтана
Етър 0:0 Левски
ЦСКА 1948 0:0 Левски

*Март - Баба Марта донесе триумф на Левски в първия му мач за месеца и отборът на Славиша Стоянович в профил Берое за Купата. На 17 март обаче, . Или другояче казано - още един сезон без трофей! Последва разлъка с Найджъл Робърта, защото парите бяха жизненонеобходими.
Месец март (5 мача)
Левски 3:1 Берое (1/8-финал за Купата)
Левски 2:2 Ботев Пловдив
Ботев Враца 1:3 Левски
Славия 2:1 Левски (1/4-финал за Купата)
Левски 1:0 Славия

* На прага на месец април и след това се стигна до затруднения. Наложи се Живко Миланов да управлява тима до края на сезона. Последваха три следващи загуби от трите най-хубави тима в шампионата. " Сектор Б " смъкна екипите на играчите след провалянето с 0:2 от ЦСКА. Наяве започнаха да излизат какви ли не финансови проблеми... Ребин Сулака, Насиру Мохамед и Тома Даске си стегнаха багажите, а въпросът с лиценза за идващия сезон още веднъж излезе на дневен ред.
Месец април (4 мача)
Черно море 0:0 Левски
Левски 0:3 Лудогорец
Локомотив Пловдив 1:0 Левски
Левски 0:2 ЦСКА

Май - Левски приключи на ОСМО място в крайното класиране за сезон 2020/21. Николай Михайлов намерено съобщи, че не се схваща с Наско Сираков и по всичко изглеждаше, че и той ще напусне " Герена ". Разбира се, този месец ще остане в историята най-много с всеобщата нервност към хипотетичния нов притежател, който Благой Георгиев трябваше да докара. На 24 май, точно на 107-годишнината на клуба,, който ще влага 250 милиона евро, а договарянията са били водени в продължение на 6 месеца. Четири дни по-късно стана ясно, че е прословутият чужденец, който ще " кара влака " на стадион " Георги Аспарухов ". Тук някъде започнаха и първите спекулации, че Станимир Стоилов ще се завърне в Левски...
Месец май (6 мача)
Царско село 0:2 Левски
Ботев Пловдив 0:1 Левски
Левски 2:1 Черно море
Левски 1:1 Царско село
Левски 1:2 Ботев Пловдив
Черно море 1:2 Левски

*Юни - това, което се случи през този месец, нямаше аналог във футболната история на България. Социалните мрежи се разтресоха от въпроси " Кой е Диксън ", " Откъде има пари ", " Кой стои зад него " и така нататък и тъй наречените Истерията бе голяма, а на 10 юни Наско Сираков и младоликият предприемач трябваше да дадат взаимна конференция. , от чиито думи не се разбра съвсем нищо. След голяма порция кавги, взаимни обвинявания и разменени писма през медиите, . Живко Миланов нямаше концепция с какви футболисти и дали въобще ще води лятна подготовка! На 29 юни Наско Сираков съобщи, че започва проект " Б " за спасението на Левски. Името " Palms bet " стартира да се чува по-често на " Герена "...

*Юли - управлението съумя да подпише няколко по-малки спонсорски контракта, които му осигуриха глътка въздух. Андриан Краев, братя Цоневи, Николай Михайлов и Валери Божинов останаха лоялни на клуба. Христос Шелис бе закупен от Апоел Никозия, а повдигна духа на всички последователи. Мартин Райнов, Илия Юруков и Живко Атанасов си потеглиха, а Левски играеше летни контроли, в които треньорът Миланов даваше късмет на доста юноши. Константин Баждеков се завърна на " Герена ", а новият сезон в Първа лига чукна толкоз мощно на " синята " врата, че я разруши - две загуби в първите два кръга!
Месец юли (2 мача)
Левски 1:2 Славия
Ботев Враца 2:0 Левски

*Август - Левски продължи нерешително и записа две победи и две загуби (след провалянето от Ботев Пловдив ). Междувременно тимът бе заздравен от Гьоко Зайков, а на 29 август и Наско Сираков си отдъхна. Станимир Стоилов стартира да се приближава до " Георги Аспарухов "...
Месец август (4 мача)
Левски 0:2 Арда Кърджали
Левски 3:1 Царско село
Ботев Пловдив 3:1 Левски
Левски 2:1 Берое

*Септември - фантазията на хиляди " сини " последователи стана факт - . Престоят на Валери Божинов, Христофор Хубчев и Симеон Славчев бе преустановен. Хосе Кордоба бе притеглен от Етър Велико Търново, а Драган Михайлович още веднъж се причисли към състава. Стоилов започва с две равенства, само че класира отбора на 1/8-финал за Купата. Последва нова загуба от ЦСКА, само че в играта на Левски стартира да се появява смисъл.
Месец септември (4 мача)
Локомотив Пловдив 2:2 Левски ( *Първи мач за Станимир Стоилов )
Левски 0:0 ЦСКА 1948
Марек 0:2 Левски (1/16-финал за Купата)
ЦСКА 2:1 Левски

*Октомври - Левски загуби от Лудогорец в , само че преодоля и осминафинала за Купата на страната. Междувременно " Palms
bet " се зае с проблема " Петър Хубчев ", а в управлението влязоха Иво Ивков и Даниел Боримиров. Кампанията " Аз съм Левски " бе възобновена, само че в края на месеца провалянето от Черно море скапе " усета " от постигнатите преди този момент три следващи победи.
Месец октомври (5 мача)
Левски 2:4 Лудогорец
Локомотив София 1:2 Левски
Левски 3:0 Пирин
Левски 7:0 Септември Симитли (1/8-финал за Купата)
Черно море 1:0 Левски

*Ноември - " синята " защита даде първи признаци на усъвършенстване - в три мача Левски не позволи нито един гол, само че за сметка на това нападението съумя да означи единствено един път, печелейки пет точки от девет вероятни. През този месец бяха реализирани сделки с и , чиито качества занапред ще оценяваме. Договорите на Пламен Андреев, Билал Бари, Патрик Галчев и Асен Митков бяха възобновени. Наско Сираков, Станимир Стоилов и Иво Ивков дадоха старт на серия от срещи с последователи из страната, на които ги запознаваха с бъдещите си проекти и промотираха членски карти.
Месец ноември (3 мача)
Славия 0:1 Левски
Левски 0:0 Ботев Враца
Арда 0:0 Левски

*Последният месец от годината затвърди догатките, че Станимир Стоилов е съумял да въдвори дисциплинираност и ред в тактически проект. Левски още веднъж позволи единствено един гол и то в края на последния си мач за 2021 година - гостуването на Берое. Отборът приключи есенния дял от Първа лига на шесто място с актив от 26 точки. В момента футболистите са в отмора, само че на 3 януари ще се съберат на стадион " Георги Аспарухов ", с цел да дадат .
Месец декември (3 мача)
Царско село 0:1 Левски
Левски 2:0 Ботев Пловдив
Берое 1:1 Левски

---
през 2021 година (39 , без контролите*)
ОБЩО - 17, 10 РАВЕНСТВА,
ГОЛОВА РАЗЛИКА - :



---

И по този начин - какъв брой е надалеч Левски от проект " 2024 "? Отговорът:
Както и самият на 26-кратните първенци. Вероятно управителните фактори на " Герена " се надяват, че ще съумеят да намерят още спонсори, които биха дали нужното успокоение в работата на Станимир Стоилов. Нека забележим... само че в случай че не се случи нещо чрезвичайно в негативен аспект, последователите на Левски има защо да бъдат обнадеждени!
54-годишният старши треньор сигурно не е първият, който е проумял, че един тим се гради в продължение на 3 сезона. До 2024 година има да изтече доста вода, само че е реалност, че " синьото " безвремие бе прекратено и към този момент се работи в някаква тенденция, има проект и което е най-важното - той се следва. Твърде доста години " течението " носеше Левски в предизвестена посока, която отблъсна хиляди почитатели и аргументи доста болежка на тези, които стават и си лягат с мисълта за клуба...
В първите четири месеца от този тригодишен " небосвод " Стоилов съумя да промени мисленето на играчите. Накара ги да схванат, че няма по какъв начин да бъдеш сполучлив футболист на обичайно европейско равнище, в случай че не тренираш крепко на терена и не се обогатяваш непрестанно в тактическо отношение. Играта се развива, нужно е и ти да го направиш!

Тези четири месеца бяха, по този начин да се каже, опознавателни. В тях " синият транспортен съд " трябваше и бе нормализиран. Сега е нужно да изчакаме, с цел да забележим дали новите попълнения, колкото и да са те, ще вдигнат класата на отбора. цел през този сезон 2021/22 в Първа лига е третото място - сега Левски е на шест точки от него. " Сините " несъмнено не са любимец за Купата на България, само че са главен кандидат за трофея. Тези турнирни мачове са непредсказуеми и в тях рядко има значение моментната форма, тъй че е ясно, че Станимир Стоилов ще опита с всички сили да донесе първо отличие за клуба от 12 години насам.
Що се касае до по-нататък, обективната прогноза е следната - в случай че в Левски царува финансово успокоение (не приказваме за реки от пари), то може да се чака, че през сезон 2022/23 тимът ще направи сериозна поръчка, че към този момент има потенциала да се бори с Лудогорец и ЦСКА за първото място. Едно вероятно присъединяване в европейските клубни шампионати също би изиграло доста значимо и мотивиращо влияние върху футболистите, треньорите, ръководителите и последователите на " сините ".
ЗА ФИНАЛ - Левски не е нито надалеч, нито покрай `правилния футбол`. Левски е тъкмо там, където би трябвало да бъде - движи се по график към закрепената от Станимир Стоилов последна " спирка "!



СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР