Със затоплянето на времето зачестиха случаите на мечки, засечени сред

...
Със затоплянето на времето зачестиха случаите на мечки, засечени сред
Коментари Харесай

Мечката от село Антон пак надхитри хората, ето защо

Със стоплянето на времето зачестиха случаите на мечки, засечени измежду хората и покрай къщите им. Мечка беше снимана от охранителни камери в село Владая. Последваха десетки изпочупени кошери в подбалканското село Антон. Преди дни мечка беше снимана и в двора на къща в Габрово. В село Антон взеха решение да подготвят маса на мечката, с която да я нагостяват, с цел да не яде от кошерите. Преди една седмица ви съобщихме, че избавителен мечешки отряд на Световния фонд за природата (WWF) ще опита да залови мечката над село Антон, за която жителите алармират, че атакува кошерите им от години. 

Снощи в 20:00 часа обаче мечката е пристигнала и масата с останалата храна е обърната на земята. Животното е хапнало и от меда в питите, които се намирали наоколо, предава bTV. За мечката е имало и плодове – ягоди, череши и ябълки, а тя е решила да опита единствено от третите. Ябълките били домашни, а черешите и ягодите – закупени особено от магазина.

" Тази процедура не сполучи доста, тъй като отново бутна всички кошери. Основно е яла ябълки “, споделя Недко Иванов, в чийто двор мечката идва.

Той споделя на смешка, че брачната половинка му се е разсърдила поради това, че имало приготвена софра за мечката, а не и за нея.

" Обещавам да се реванширам “, споделя Недко.

" Страх измежду хората в селото няма, има терзания. Мечката си е атракция. Посвещаваме ѝ занимателни постове и лирика. Очакваме обаче институциите да вземат отношение, тъй като мечката не би трябвало да бъде атракция, а цар в планината. По най-бързия метод би трябвало да бъде уловена. Втора седмица с нея се разминаваме. Очаквах, че ограниченията ще бъдат много по-активни и ще бъде включена и техника, дронове “, разяснява Николай Маджаров.

Мечката е оставила следи от лапи в двора. Тяхната дължина е 20 см. Вече има сложени клопки за животното. Според WWF мечката е на не повече от 2-3 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР