Със застудяването на времето все повече хора ще кихат и

...
Със застудяването на времето все повече хора ще кихат и
Коментари Харесай

Грип, настинка, коронавирус - как да ги разпознаем през есента?

Със захлаждането на времето от ден на ден хора ще кихат и кашлят около нас Есента е пред прага ни, а с нейното идване кихането, кашлянето, подсмърчането и запушеният нос стават изцяло естествени. Но в изискванията на световна пандемия от респираторен вирус, по какъв начин да преценим дали имаме ковид или просто сме настинали или хванали елементарен грип?

Ако температурата ни е над 37,8 градуса по Целзий, то пробата за COVID-19 е наложителен, защото треската е един от главните признаци на заболяване от ковид. Ако сме настинали, повдигането на температура е необичайност. А до момента в който чакате резултатите от теста, наложително би трябвало да се самоизолирате. Ами в случай че кихаме? Ако нямаме други признаци, то най-вероятно сме настинали.

Но, несъмнено, постоянно би трябвало да кихаме в салфетка или в сгъвката на лакътя си, с цел да не разпространяваме други вируси. Също по този начин, не би трябвало да хвърляме салфетките си на всички места и е нужно да си мием ръцете по-често. Хрема или запушен нос са признаци най-много на настинката. Но в случай че загубим възприятие за усет и аромат, би трябвало да си създадем тест, защото това е признак на COVID-19.

имптомите на горните дихателни пътища, като хрема и задръстване на синусите, са доста необикновени при ковид. Докато имате простуда може и да се чувствате зле, само че признаците са доста по-леки, съпоставяне с по-агресивните вируси на грипа.

При кашлицата е малко по-трудно да разберем от какво тъкмо сме заболели. Продължителната кашлица е един от главните признаци на ковид. А какво значи продължителна кашлица? Когато кашляме доста в продължение на час или имаме над три сходни пристъпа на непрекъснато кашляне за 24 часа, то кашлицата ни е продължителна.

Ако не сте сигурни или изпитвате усложнение в дишането, свържете се с доктора си, само че не отивайте в кабинета им персонално, с цел да не разпространявате COVID-19 и на други хора.

Ако не желаете неприятна простуда или грип да ви повалят за няколко дни, то би трябвало да спазвате разпоредбите, които ще ви предпазят и от по-коварния ковид - мийте си ръцете, спазвайте обществена отдалеченост и носете маска.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР